Cotlet marinat la gratar

Cateodata, la pranz nici nu ai nevoie decat de o friptura de vita la gratar, bine facuta.

4 portii
Timp de gatit: 30 min., plus timp de marinat
323 calorii, 9 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 800 g carne de vita pentru friptura
  • 400 ml vin rosu
  • 1 capatana de usturoi
  • 8 foi de dafin
  • 2 cepe
  • 1 lingurita piper negru
  • 4-5 ramurele proaspete de cimbru

Mod de preparare:

1 – Intr-un vas din portelan, asezati 4 fripturi de vita a cate 200 g fiecare (vrabioare, muschi) si turnati deasupra 400 ml vin rosu; adaugati 1 capatana de usturoi taiata pe jumatate, 8 foi de dafin, 2 cepe curatate si taiate sferturi, 1 lingurita piper negru, zdrobit, 4-5 ramurele proaspete de cimbru.

Lasati la marinat, in frigider, minim 2 ore sau peste noapte.

2 – Scoateti fripturile din marinata, stergeti-le (prin tamponare) cu un prosop de hartie, puneti-le pe gratar si lasati-le 2-3 minute pe fiecare parte – daca vreti o friptura in sange, 4-5 minute – ca sa obtineti o friptura potrivita, 7 minute – pentru o friptura bine patrunsa. Inainte de a o servi, lasati friptura sa se "odihneasca" cel putin 5 minute. Serviti cu garnitura de cartofi noi, presarati cu marar, si cu salata verde.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de vita