Cod cu sos de roșii în stil spaniol
1 porție gata în 20 minute, 236 calorii
Cum prepari codul cu sos de roșii
Într-un vas neaderent pe foc pune 100 g fenicul tăiat felii subțiri stropit cu ulei. Sotează până când se înmoaie. Adaugă 1 linguriță boia iute, 125 g sos gros de roșii și 125 ml supă limpede de legume. Lasă să fiarbă la foc mare 5 minute.
Adaugă 100 g cod și 75 g creveți uriași, amestecă pentru a se unge uniform și continuă să ții pe foc 5 minute până când peștele se pătrunde. Potrivește gustul de sare și piper și adaugă zeama și coaja rasă de la 1 lămâie.
Între timp, opărește 40 g fasole verde în apă clocotindă cu sare 3-4 minute. Mărunțește în tocătorul electric 80 g conopidă și stropește cu zeamă de lămâie și servește cu peștele în sos și fasole verde, presărată cu pătrunjel proaspăt, tocat.
Sursă foto: 123rf.com