Ciupercile Medicinale: un dar al naturii

Ceea ce ajunge in foarte multe case pe masa ca o delicatesa, este folosit din ce in ce mai mult de terapeuti in cadrul diferitelor tratamente: ciupercile.

Shiitake, Reishi fac parte, alaturi de cateva alte ciuperci, din categoria Ciupercilor Vital. Aceasta denumire este data de faptul ca ele daruiesc vitalitate si bucuria de a trai. Datorita numeroaselor substante valoroase, ele se utilizeaza ca medicament natural.

„Mykos” vine din limba greaca si inseamna „ciuperca”. Micoterapia are drept scop intarirea intregului organism si refacerea echilibrului natural, sanatos al proceselor din corp.

In mod deosebit Ciupercile Vital intaresc sistemul imunitar si capacitatea de autovindecare. Micoterapia este utilizata profilatic sau ca tratament de insotire in terapia clasica.

Ciupercile sunt fascinante din toate punctele de vedere. Ele nu sunt nici plante, nici animale. In regatul organismelor vii, ciupercile formeaza o grupa aparte. Unice sunt si substantele pe care ele le contin.

Astfel, exista substante eficiente care pana acum au fost gasite numai in ciuperci. In Asia, Ciupercile Vital se folosesc de mii de ani in terapia naturista. De aproximativ 25 de ani si stiinta occidentala a aratat interes pentru aceasta tema. In studii au fost confirmate numeroase efecte impamantenite traditional si au fost descoperite noi substante bioactive.

Ciupercile Vital contin o multitudine de substante valoroase remarcabile. Dintre ele fac parte vitaminele si mineralele, oligoelementele si aminoacizii – in special extrem de eficienta polizaharida, cu numeroase proprietati stimulante pentru sanatate.

Ciupercile Vital actioneaza in mod unitar asupra trupului si mintii, ele regleaza si echilibreaza. Astfel, ele pot reduce o tensiune arteriala crescuta, pot creste o tensiune arteriala mica, regleaza colesterolul, continutul de minerale si hormoni, digestia si psihicul. Stiinta vindecarii pe cale naturala vorbeste aici de refacerea sanatatii prin „homeostaza”, prin echilibrul proceselor de metabolism.

Din Ciupercile Vital au fost sintetizate, in afara de antibiotice (penicilina, ciclosporina), medicamentele anticancer „Krestin” si „Lentinan”. In Coreea de Sud, Japonia si China ele se folosesc drept „biological response modifiers” in pana la 67% din cazuri, insotind astfel chimioterapia si radioterapia. In acest sens intarirea sistemului imunitar afectat si atenuarea efectelor secundare ale terapiilor actuale de combatere a cancerului sunt scopul principal.

In Europa Ciupercile Vital nu sunt omologate drept medicamente, ci sunt considerate a fi suplimente alimentare. Aceasta nu le scade valoarea in niciun fel, pentru ca dupa cum spunea Hipocrate: „Alimentele noastre trebuie sa fie medicamente, medicamentele noastre trebuie sa fie alimente”.

In ansamblu exista aproape o duzina de tipuri de Ciuperci Vital cunoscute, care sunt acum disponibile si pe piata romaneasca sub forma de capsule, tablete sau pulbere.

Reishi este Ciuperca Vital aproape zeificata in Asia si denumita "Ciuperca nemuririi”. Eficienta ei se face remarcata in primul rand la nivelul diferitelor procese metabolice, dar si in reglarea tensiunii si nivelului colesterolului, asupra carora are o influenta pozitiva.

Ciupercile Vital intaresc sistemul imunitar si capacitatea de autoaparare a organismului. Ele sunt recomandate atat preventiv, cat si ca adjuvant in terapia clasica.

 

 

Informatii si fotografie oferite de Mediafax.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Culinar