Cheesecake dietetic cu fructe de pădure
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2016/07/cheesecake-dietetic-cu-fructe-de-padure.jpg)
14 porții gata în 1 oră + timp de răcire, 260 calorii, 11 g grăsimi, 26 g carbohidrați
Ingrediente necesare pregătirii cheesecake-ului
150 g biscuiți digestivi
100 g fulgi de ovăz
60 g unt
1 kg brânză de vaci cremă dietetică
200 g smântână
100 g zahăr tos
2 linguri amidon
Zeama de la ½ lămâie
2 lingurițe esență de vanilie
2 ouă
Amestec de fructe de pădure pentru servit
Cum prepari cheesecake-ul dietetic
1 Încinge cuptorul la semnul 5/170 C. Zdrobește biscuiții și fulgii de ovăz într-un procesor.
2 Topește untul la foc mic și combină cu biscuiții. Așază amestecul într-o formă de blat de tort rotundă de 20 cm unsă cu unt și tapetată cu hârtie. Presează într-un strat uniform.
3 Combină cu ajutorul telului electric brânza de vaci, smântâna, zahărul, amidonul, zeama de lămâie, esența de vanilie. Apoi încorporează ouăle și toarnă compoziția în formă. Nivelează suprafața și dă la cuptor 15 min.
4 Micșorează temperatura la semnul 4 ½ /90 C și lasă la cuptor încă 30 min. Lasă să se răcească și dă la rece 2 ore sau peste noapte. Servește ornat cu amestec de fructe de pădure.
Sursa foto: 123rf.com