Cea mai simplă rețetă de pui dulce-acrișor
O combinație de gusturi care întotdeauna merge bine. Iată rețeta simplă pentru puiul dulce-acrișor.
* 4 porții * timp de preparare 1h 20 minute
INGREDIENTE
4 bucăți piept de pui, tăiat cubulețe
½ ceașcă de amidon de porumb
2 ouă
1/3 ceașcă ulei vegetal
Sare și piper după gust
Pentru sos:
¾ ceașcă zahăr
½ ceașcă oțet de mere
¼ ceașcă ketchup
1 lingură sos de soia
½ linguriță de praf de usturoi
MOD DE PREPARARE
1. Preîncălzește cuptorul la 160 de grade Celsius și pulverizează cu ulei o tavă în care încape tot puiul.
2. Ca să faci sosul, bate împreună zahărul cu oțetul, cu ketchupul, cu sosul de soia și cu pudra de usturoi, apoi lasă deoparte.
3. Într-un castron mare asezonează puiul cu sare și cu piper după gust, apoi adaugă amidonul de porumb. Dă toate bucățelele de pui prin amidon, apoi prin cele 2 ouă bătute și așază într-o tigaie deja încălzită. Lasă-l la prăjit în ulei vegetal până devine auriu. După ce s-a prăjit, scoate-l pe șervete de bucătărie ca să se scurgă uleiul.
4. Așază bucățelele de pui în tava pregătită și toarnă sosul dulce-acrișor pe deasupra. Dă tava la cuptor și las-o la copt în jur de 50 de minute sau până se îngroașă sosul. Întoarce puiul de pe o parte pe alta la fiecare 15 minute.
Se servește cald, cu orez, cu legume sotate sau simplu.
Foto pui dulce-acrisor Shutterstock
Îți recomandăm să încerci și pui shanghai, o rețetă rapidă și gustoasă.
Încearcă și această rețetă ușoară de tocanita de pui
Dacă îți place carnea de pui, încearcă și aceste rețete cu piept de pui și cartofi sau află cum poți să faci un ostropel de pui cu smântână savuros