Rețetă pulpă de miel marinată la grătar
Aceasta este una dintre cele mai ușoare rețete de miel la grătar pe care le puteți pregăti și cu siguranță va deveni un produs de bază la masa de Paște și nu numai, având în vedere că vine sezonul grătarelor. Carnea fragedă la grătar se asezonează atât de bine cu legumele rădăcinoase, cum ar fi morcovii prăjiți, dar puteți pregăti și alte garnituri și un pahar de pinot noir pe lângă.
Mușchiul de miel este fraged și slab de la sine și nu trebuie întotdeauna marinat. Cu toate acestea, un amestec simplu de ulei, suc și coajă de lămâie, oregano și usturoi conferă fiecărei mușcături straturi de arome pământești și vibrante. De asemenea, ajută carnea de miel să devină extra fragedă, suculentă și delicioasă!
Rețetă pulpă de miel marinată la grătar
Ingrediente
- ulei de măsline extravirgin
- suc proaspăt de lămâie
- 4 căței de usturoi, tocați
- 1 lingură oregano uscat, mărunțit
- 2 lingurițe sare
- 1 linguriță piper negru
- 1 pulpă de miel dezosată, tăiată fâșii
Mod de preparare
Combinați uleiul, sucul de lămâie, usturoiul, oregano, sare și piper într-o pungă de plastic sigilabilă. Adăugați mielul și sigilați punga, presând aerul. Întoarceți punga pentru a acoperi mielul, apoi puneți punga într-o tavă de copt puțin adâncă și marinați, la rece, întorcând punga ocazional, cel puțin 8 ore.
Lăsați întreaga compoziție să ajungă la temperatura camerei, aproximativ 1 oră, înainte de a-l găti pe grătar. Scoateți carnea de miel din marinată (aruncați marinata) și apoi puneți bucățile de carne pe grătarul încins. Timpul de preparare în funcție de temperatura grătarului poate fi în total de 14 minute pe ambele părți.
Carnea astfel preparată se pune într-o tavă și se acoperă cu o folie de aluminiu timp de 20 minute.
Dacă nu puteți face grătar în aer liber, carnea de miel poate fi gătită într-o tigaie de grătar mare (cu 2 arzătoare) bine condimentată, fără acoperire, întoarsă o dată, 12 până la 14 minute pe fiecare parte. Mielul se poate marina între 10 și 24 de ore.
Foto: 123RF