Căsuță de turtă dulce
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2016/02/casuta-de-turta-dulce.jpg)
Gata în 1 oră și 30 minute
Ingrediente necesare preparării căsuței de turtă dulce
90 g miere
175 g zahăr brun
60 g unt
350 g făină integrală
1 linguriță bicarbonat
1 linguriță ghimbir răzuit
1 linguriță amestec de condimente
1 ou
500 g fondant alb pentru glazură – de cumpărat
Ornamente comestibile
Cum prepari căsuța de turtă dulce
1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Topește mierea, zahărul și untul la foc mic, amestecând până când zahărul se topește.
2 Cerne făina, bicarbonatul, ghimbirul și mirodeniile și combină cu mierea și oul și amestecă pentru a obține un aluat.
3 Întinde aluatul în foaie pe suprafața de lucru și decupează elementele casei: pereții și acoperișul, ferestrele și ușa și așază pe tava tapetată cu hârtie. Dă la cuptor 12-15 minute. Lasă să se răcorească și apoi pune pe grătar metalic ca să se răcească complet.
4 Framântă fondantul până când se înmoaie și pune-l în cornet. Marchează ferestrele de jur-împrejur, apoi ușa și lipește „țiglele pe acoperiș. Lasă să se întărească.
5 Asamblează pereții și acoperișul prin lipire cu fondant și ornează cu bomboane. Nu uita să montezi hornul!
Sursa foto: 123rf.com