Caramele cu fructe uscate

caramele cu fructe uscate

Rezultă 36 bucăți gata în 15 minute + timp de întărit

Ingrediente necesare preparării caramelelor

450 g zahăr tos

85 g unt

150 g lapte

170 g lapte praf

150 g fructe deshidratate

Câteva picături de esență de vanilie

Puțin ulei vegetal

Cum prepari caramelele cu fructe uscate


1 Într-un vas, pe foc, pune zahărul, untul, laptele și laptele praf, amestecă până când zahărul se dizolvă.

2 Adu la punctul de fierbere, fără să mai amesteci, până când ajunge la 114°C.

3 Ia vasul de pe foc și adaugă vanilia și fructele deshidratate și amestecă viguros cu lingura de lemn până când compoziția se îngroașă.

4 Toarna într-un vas pătrat de 18 cm uns cu ulei și lasă să stea circa 10-15 minute la rece.

5 Cu cuțitul bine ascuțit, taie 36 pătrate și lasă să se răcească complet. Împachetează fiecare bucată în hârtie cerată.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar