Caramele cu fructe uscate
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2016/01/caramele-cu-fructe-uscate.png)
Rezultă 36 bucăți gata în 15 minute + timp de întărit
Ingrediente necesare preparării caramelelor
450 g zahăr tos
85 g unt
150 g lapte
170 g lapte praf
150 g fructe deshidratate
Câteva picături de esență de vanilie
Puțin ulei vegetal
Cum prepari caramelele cu fructe uscate
1 Într-un vas, pe foc, pune zahărul, untul, laptele și laptele praf, amestecă până când zahărul se dizolvă.
2 Adu la punctul de fierbere, fără să mai amesteci, până când ajunge la 114°C.
3 Ia vasul de pe foc și adaugă vanilia și fructele deshidratate și amestecă viguros cu lingura de lemn până când compoziția se îngroașă.
4 Toarna într-un vas pătrat de 18 cm uns cu ulei și lasă să stea circa 10-15 minute la rece.
5 Cu cuțitul bine ascuțit, taie 36 pătrate și lasă să se răcească complet. Împachetează fiecare bucată în hârtie cerată.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Mai multe din Culinar