Burkoki si taitei cu castravete
Amestecati sosul de soia, uleiul de floarea-soarelui, zaharul tos si mierea cu un mixer.
Puneti bucatelele de carne de marimea betelor de chibrit in sos si lasati-le sa stea timp de cel putin o ora. Asezati-le apoi intr-o tigaie cu strat antiadeziv.
Adaugati cepele verzi tocate marunt si cepele tocate deasupra. Prajiti la temperatura mare pana cand sucul este absorbit.
Adaugati piperul negru si sarea. Puteti praji mai mult timp daca doriti, apoi serviti fierbinte cu taitei si castravete.
Prepararea taiteilor:
Puneti taiteii intr-o tigaie wok si asezati-o pe foc. Turnati apa clocotita deasupra. Adaugati un pic de sare si amestecati taiteii pana cand incep sa fiarba, moment in care acoperiti tigaia cu un capac.
Gatiti la temperatura scazuta 3-4 minute, pana cand apa este absorbita; apoi scurgeti. Intre timp, taiati castravetele si ardeii in bucati de dimensiunea betelor de chibrit. Incalziti uleiul din wok si prajiti usturoiul pisat, castravetele, ardeii si cepele timp de 1 minut, apoi adaugati deasupra taiteii scursi intr-o sita pentru paste.
Amestecati bine toate ingredientele, acoperiti wokul si gatiti din nou la temperatura mica 3-4 minute.
Serviti ca garnitura la burkoki.
Sfaturi practice:
Trebuie sa prajiti carnea la temperatura ridicata pana cand sucul propriu este absorbit, pentru ca mancarea sa nu miroasa a carne cruda.
Reteta oferita de Beko si www.gatesti-ingenios.ro