Caramele cu fructe uscate

caramele cu fructe uscate

Rezultă 36 bucăți gata în 15 minute + timp de întărit

Ingrediente necesare preparării caramelelor

450 g zahăr tos

85 g unt

150 g lapte

170 g lapte praf

150 g fructe deshidratate

Câteva picături de esență de vanilie

Puțin ulei vegetal

Cum prepari caramelele cu fructe uscate

1 Într-un vas, pe foc, pune zahărul, untul, laptele și laptele praf, amestecă până când zahărul se dizolvă.

2 Adu la punctul de fierbere, fără să mai amesteci, până când ajunge la 114°C.

3 Ia vasul de pe foc și adaugă vanilia și fructele deshidratate și amestecă viguros cu lingura de lemn până când compoziția se îngroașă.

4 Toarna într-un vas pătrat de 18 cm uns cu ulei și lasă să stea circa 10-15 minute la rece.

5 Cu cuțitul bine ascuțit, taie 36 pătrate și lasă să se răcească complet. Împachetează fiecare bucată în hârtie cerată.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar