Unele relații funcționează din inerție. Vrei să afli de ce?

Unele relații funcționează din inerție. Vrei să afli de ce?

Unele relaţii funcţionează, altele nu, oricât de mult își doresc cei doi parteneri să găsească soluţii. Vedem în jurul nostru cupluri care se destramă de la o zi la alta, dar vedem și relaţii care continuă să funcţioneze, cumva, din inerţie. Ne întrebăm cum este posibil ca între doi oameni, între care se vede clar că nu mai sunt sentimente, să meargă totul de la sine'? Și totuși unele relații funcționează din inerție. Este posibil?

Studiile spun că nu. O relaţie are nevoie, pentru a funcţiona, de implicarea ambilor parteneri, împărţirea responsabilităţilor în mod egal și, desigur, iubire! Ei bine, unele relaţii continuă să funcţioneze din inerţie, în ciuda tuturor premoniţiilor, în lipsa evidentă a iubirii. Și nu ne referim la dependenţă!

            Unele relații funcționează din inerție. Iată cȃteva secrete pe care acești parteneri le aplică:

* Fiecare își vede de viaţa lui fără a o incomoda pe a celuilalt. Asta înseamnă că poate ajunge acasă la ce oră vrea fără să fie nevoit să dea explicaţii, să vorbească până târziu pe Skype, cu cine vrea sau să plece într-un weekend singur pentru a-și aduna gândurile.

* Responsabilităţile sunt împărţite clar, fiecare are sarcini precise în gospodărie. În acest fel, fiecare își face treaba sa, fără a interveni pe teritoriul celuilalt. Iar dacă nu se ciocnesc, pentru că sunt foarte bine organizaţi, nu ies scântei!

* Partenerii își tolerează greșelile fără să se ȋnfurie. Pentru că fiecare le are pe ale sale și este conștient de acest lucru. E ca un fel de acord tacit ȋntre doi adulţi: dacă el nu ȋi reproșează că a sărutat un coleg, ȋn mașină, nici ea nu ȋi reproșează că nu a dormit acasă.

* Fiecare ȋnţelege nevoile celuilalt și le respectă. Dacă nu ȋl poate ajuta să și le ȋndeplinească, așa ȋncât satisfacţia să vină din cuplu, nu are nimic împotrivă ca partenerul să își ia din altă parte ceea ce îi lipsește pentru a se simţi complet.

* Se respectă reciproc, își respectă dorinţele. Partenerii relaţiilor care funcţionează din inerţie se apreciază unul pe altul și se respectă, mai mult decât o fac cei care depun eforturi să consolideze o relaţie. Atâta timp cât fiecare respectă intimitatea celuilalt, se creează un mediu stabil, care le oferă siguranţă ambilor.

Poate părea incredibil, dar acest tip de relaţii rezistă mult în timp, uneori chiar o viaţă. Toleranţa pare să fie cheia succesului în unele cupluri.

foto: Shutterstock

Citește și:

Azi nu ești în apele tale'? Iată ce trebuie să faci:

7 erori pe care le comitem când ne cerem scuze. Ce nu trebuie să spunem, ce nu trebuie să facem ca să nu înrăutățim situația

Love and Marriage… Iată care sunt miturile despre iubire și căsătorie cel mai des întâlnite

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex