Love and Marriage… Iată care sunt miturile despre iubire și căsătorie cel mai des întâlnite

 

Interesant acest titlu, nu-i așa? Te duce cu gândul fie la celebra melodie cântată de Frank Sinatra, fie la serialul cu neobosita familie Bundy… Asocierea dintre acești doi termeni, Love and Marriage, Dragoste și Căsătorie poate naște multe controverse în ziua de azi. Dragostea și căsătoria pot exista una fără cealaltă? Duce iubirea la căsătorie sau asigură rezistenţa acesteia în timp? Iată care sunt miturile despre iubire și căsătorie cel mai des ȋntȃlnite:

  1. Nu te poţi căsători cu cineva dacă nu îl iubești.

De ce nu? Ce te ȋmpiedică să te căsătorești cu un om despre care știi că ţi-a fost alături ȋn momente grele, alături de care poţi petrece timp de calitate, puteţi desfășura activităţi comune plăcute? Sunt cunoscute atât căsătoriile între prieteni din copilărie, între care nu există neapărat acea iubire specifică îndrăgostiţilor, cât și căsătoriile din interes' în care cei doi parteneri au obiective pe care le pot îndeplini împreună. Atâta timp cât există cel puţin un motiv serios care să ducă la căsătorie, iubirea poate veni pe parcurs…

  1. Dacă îl iubești, înseamnă că vrei să te căsătorești cu el.

Nu neapărat. Poţi să îl iubești la fel de mult și fără să aveţi nevoie de un act pe care să scrie cineva numele vostru și data căsătoriei. De ce să ai nevoie de o autentificare, de o recunoaștere din exterior, dacă voi vă simţiţi bine așa? Iubirea poate supravieţui foarte bine fără căsătorie, nefiind dependentă de aceasta.

  1. Căsătoria face iubirea să dispară.

Atunci când ne căsătorim, visăm că vom fericiţi, ca în povești, până la bătrâneţe. Odată cu trecerea timpului și diminuarea sentimentelor de la început, începem să ne gândim că vinovată este căsătoria' pentru răcirea relaţiei. Numai că nu e deloc așa. Căsătorie înseamnă responsabilităţi multe, împărţite, iar iubirea trebuie întreţinută în acest amalgam de evenimente. Nimic nu vine de la sine și nu rezistă dacă nu îi acordăm timpul necesar. Nici măcar iubirea.

Iubirea și căsătoria nu sunt interdependente. Pot supravieţui una fără cealaltă, se pot completa, în funcţie de situaţie. Orice alegere am face, nu înseamnă că vom fi mai mult sau mai puţin fericiţi cu ea. Depinde doar de noi să întreţinem flacăra iubirii, să păstrăm vie dorinţa dintre noi, să ne respectăm întotdeauna deciziile și să ne susţinem reciproc.

foto: Facebook

Citește și:

De ce să citești reviste pentru femei?

Insomnie nejustificată? Iată ce poate ascunde!

Lecțiile de viață pe care copilul tău trebuie să le cunoască

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Dragoste & Sex