Azi nu ești în “apele tale”? Iată ce trebuie să faci:

Nu toate zilele sunt la fel, nici starea noastră nu este aceeași în fiecare zi. Uneori ne simţim bine, mulțumite și echilibrate, alteori parcă un uragan se dezlănţuie și ne distruge tot ce ne chinuim să aranjăm în zilele bune. Suntem femei și vrem să fim înţelese, ascultate, iubite, chiar și atunci când avem toane. Dar cum să procedăm ca să ne simţim bine cu noi însene, împăcate și bucuroase în fiecare zi?

Azi nu ești “apele tale”? Iată ce trebuie să faci:

Câteva trucuri ne pot fi de folos. Repetate în fiecare zi, vor ajunge să facă parte din noi și ne vom simţi din ce în ce mai bine.

Ce trebuie să facem:

Să citim. Cititul ne păstrează memoria intactă și ajută la conservarea funcţiilor creierului. Citind, descoperim lumi noi, ne îmbogăţim cunoștinţele generale cu fiecare pagină, cu fiecare carte. Rafturile librăriilor abundă în cărţi ce merită citite, doar dorinţă să avem. Putem citi cărţi de specialitate din domeniile în care activăm, romane, poezii sau cărţi de dezvoltare personală. Fiecare carte, odată deschisă, ne va introduce într-un univers diferit și ne vom simţi bine. Putem privi cititul și ca pe un refugiu din cotidian atunci când suntem obosite sau stresate.

Să învăţăm să luăm pauze scurte în care să ne relaxăm. Oricât de ocupate am fi, o pauză de 5 – 10 minute ne va ajuta să ne detașăm de probleme. Ar fi bine să simţim că aceste minute ne aparţin numai nouă și să ne deconectăm de la orice activitate. Putem să mergem pe terasă și să privim cerul, să ne plimbăm sau doar să ne așezăm comod pe un fotoliu, să respirăm adânc și să ne ascultăm gȃndurile. Cu siguranţă ne vom simţi bine dacă vom privi acest exerciţiu cu deschidere și îl vom repeta măcar de trei ori ȋn fiecare zi. Poate părea mult, dar dacă încercăm să calculăm, vom constata că în total sunt maxim 15-30 minute. Iar timpul acesta nu este pierdut, ci câștigat pentru noi. Oare nu merităm să ne acordăm 30 minute pe zi?

Să ne bucurăm de lucrurile mărunte, cu recunoștinţă și iubire. Acesta este un sfat pe care toate religiile lumii îl transmit și toţi terapeuţii, indiferent de domeniile de activitate. Faptul că avem privilegiul să ne bucurăm de o nouă zi, că putem vedea, putem auzi și simţi, ne putem deplasa, ne putem bucura de gustul mâncării, avem în jur oameni cărora le pasă de noi și multe alte lucruri la care nu ne gândim, ne pot face fericite doar fiind recunoscătoare pentru ele. O zi începută cu Mulţumesc!', spus din suflet, cu iubire, sigur ne va da o stare de bine.

foto:

123rf

Citește și:

Îți rozi unghiile? Uite ce să faci pentru a scăpa de acest obicei care îți afectează sănătatea

7 erori pe care le comitem când ne cerem scuze. Ce nu trebuie să spunem, ce nu trebuie să facem ca să nu înrăutățim situația

Love and Marriage… Iată care sunt miturile despre iubire și căsătorie cel mai des întâlnite

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse