Tort-surpriză: tort de ciocolată și bombonele

tort-surpriza

Un tort de spart? De ce nu? Este ultima modă…

12 porții, gata într-o oră și 30 minute + timp de răcire, 775 calorii per porție, 42 g grăsimi, 88 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării tortului

Pentru bază

100 ml lapte integral

225 g zahăr tos

225 g unt nesărat la temperatura camerei

2 lingurițe praf de copt

225 g făină integrală, cernută

4 ouă

Pentru cupolă

280 g ciocolată albă

2 lingurițe ornamente colorate

Pentru ornat

460 g cremă de brânză de vaci Philadelphia bine răcită

5 g unt combinat cu 1 linguriţă esenţă de vanilie şi un praf de scorţişoară sau un vârf de linguriţă de unt de arahide

300 g zahăr pudră, cernut

120 g pastile mari de ciocolată albă

2 mâini de bombonele diverse pentru a umple cupola pe jumătate

Ai nevoie de:

2×18 cm forme de blat subţire

Un bol cu baza rotundă

Cum prepari tortul-surpriză

1 Încinge cuptorul la semnul 3 ½ /150° C cu ventilator. Unge cu unt şi tapetează cu hârtie de copt formele de blat. Combină toate ingredientele cu un

praf de sare până la omogenizare. Împarte compoziţia în forme, nivelează suprafaţa şi dă la cuptor, pe nivelul din mijloc 30-40 minute.

2 Pentru cupolă aşază bolul cu gura în jos şi îmbracă-l cu folie alimentară. Apoi topeşte ciocolata la bain marie şi amestecă pentru omogenizare.

3 Toarnă ciocolata topită pe bol şi presară câteva ornamente colorate. Lasă să se întărească, apoi taie marginea cu cuţitul şi dă la congelator.

4 Pentru ornat combină jumătate din crema de brânză cu amestecul cu scorţişoară, apoi adaugă restul de cremă de brânză şi zahărul pudră şi combină omogen. Unge cu ¼ din cremă primul blat şi apoi aşază deasupra celălalt blat şi unge cu restul de cremă. Ornează marginea cu pastilele de ciocolată albă, adaugă dulciurile deasupra şi apoi aşază domul peste ele – şi sparge-l!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Retete culinare