Pălăriuțe fondante
16 bucăți gata în 25 de minute + 2 ore timp de întărit, 170 calorii, 2 g grăsimi, 39 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării pălăriuțelor
40 g unt nesărat, tăiat cuburi
50 g marshmallow
3 linguri miere
75 g pufarine
400 g fondant alb
Colorant alimentar roz bombon, bleu, galben și lila
9 marshmallow, tăiate în două
Ornamente colorate pentru presărat
Cum prepari pălăriuțele fondante
1 Pentru bază unge cu unt o formă de copt brioșe mici cu 16 locuri. Topește untul, marshmallow și mierea la foc mic până la omogenizare. Ia vasul de pe foc și adaugă pufarinele. Amestecă pentru a se unge uniform.
2 Pune în fiecare loc de brioșă circa 1 linguriță de compoziție și presează cu dosul lingurii unse cu unt pentru a nivela suprafața. Lasă să se întărească 1 oră.
3 Între timp, combină fondantul cu 4 linguri apă rece și apoi porționează în 4 boluri. Adaugă câte puțin colorant în fiecare bol și diluează din nou cu puțină apă pentru ca fondantul să fie ceva mai vâscos decât mierea. Toarnă fondantul în 4 cornete din hârtie de copt, fără să tai vârful încă.
4 Scoate compoziția cu pufarine din forme și 'lipește cu puțin fondant 4 bucăți pe 4 discuri de marshmallow. Glasează apoi 'pălăriuța cu fondant.
5 Lasă la întărit puțin înainte de a presăra ornamentele colorate. Lasă să se întărească bine și apoi lipește dulciuri mai mari cu fondantul rămas.