Tort Fôret Noire
1. Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180°C. Unge cu unt si tapeteaza cu hartie de copt o forma de blat de 18 cm diametru sau 3 tavi rotunde de 18 cm. Intr-un bol larg , cerne faina, cacaoa, praful de copt si adauga zaharul.
2. Adauga ouale, untul si laptele si amesteca cu mixerul electric pana cand obtii o crema consistenta si omogena. Toarna in forma pregatita, niveleaza suprafata si da la cuptor 25-30 de minute. Lasa sa se raceasca. Taie blatul in trei straturi si stropeste cu lichior – daca folosesti.
3. Pentru a prepara glazura, topeste ciocolata si untul in fri ca lichida intr-un vas la bain-marie. Da vasul deoparte si lasa sa stea cateva minute.
4. Pentru umplutura, bate frisca pana cand se intareste. Amesteca gemul cu fructele si zdrobeste-le pe cele intregi. Incorporeaza-le in frisca batuta.
5. Umple tortul cu crema preparata. Toarna deasupra glazura si asaza fructele proaspete. Da la rece pana in momentul servirii.