Învaţă să faci sosul aioli!
Adaugă un praf de şofran şi serveşte cu supă de peşte sau cu peşte înăbuşit.
• Rezultă 250 ml
2 gălbenuşuri
1 căţel de usturoi, zdrobit
1 lingură oţet de vin alb
200 ml ulei de floarea soarelui
Zeamă de la 1⁄2 lămâie
Modul de preparare al sosului:
1 Pune galbenuşurile într-un bol şi amestecă-le cu usturoiul, oţetul şi un praf de sare şi piper.
Cu mixerul în funcţiune la viteză mică încorporează uleiul; adaugă câte o picătură de apă dacă devine gras.
2 Când maioneza este gata, adaugă zeama de lămâie, amestecă şi potriveşte gustul de sare şi piper.
Pont! ÎNCEARCĂ la… creveţi pe grătar sau cu legume rumenite.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Mai multe din Sosuri albe, calde