Tort de caramel sarat si bezea cu alune

Tort de caramel sarat si bezea cu alune
1. Preincalzeste cuptorul la semnul 3/160°C. Tapeteaza cu 2 straturi de hartie de copt o forma rotunda de blat de 20 cm si asaz-o in tava de copt. Topeste untul si adauga biscuitii si 25 g alune; amesteca pana cand ciocolata din biscuiti se topeste complet. Toarna in tava pregatita si niveleaza suprafata.

2. Amesteca 2 oua cu caramelul, 2 galbenusuri si frisca cu sarea. Toarna crema obsinuta in forma, peste baza de biscuiti si da la cuptor 1 ora pana cand se intareste. Lasa sa se raceasca complet.

3. Intre timp, redu temperatura cuptorului la minimum (1/130°C). Bate albusurile spuma si adauga zaharul; continua sa basi pana cand spuma se intareste si devine lucioasa. Incorporeaza alunele ramase.

4 Deseneaza pe hartie de copt un cerc de 20 cm si toarna bezeaua in interiorul acestui cerc, lasand o margine de 1cm neacoperita. Da la cuptor 1 ora – 1 ora si 15 minute, pana cand se intareste. Lasa sa se raceasca.

5. Pentru a servi, desprinde bezeaua de hartie si asaz-o deasupra tortului; presara ciocolata razuita.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din torturi