Tort de caramel sarat si bezea cu alune
1. Preincalzeste cuptorul la semnul 3/160°C. Tapeteaza cu 2 straturi de hartie de copt o forma rotunda de blat de 20 cm si asaz-o in tava de copt. Topeste untul si adauga biscuitii si 25 g alune; amesteca pana cand ciocolata din biscuiti se topeste complet. Toarna in tava pregatita si niveleaza suprafata.
2. Amesteca 2 oua cu caramelul, 2 galbenusuri si frisca cu sarea. Toarna crema obsinuta in forma, peste baza de biscuiti si da la cuptor 1 ora pana cand se intareste. Lasa sa se raceasca complet.
3. Intre timp, redu temperatura cuptorului la minimum (1/130°C). Bate albusurile spuma si adauga zaharul; continua sa basi pana cand spuma se intareste si devine lucioasa. Incorporeaza alunele ramase.
4 Deseneaza pe hartie de copt un cerc de 20 cm si toarna bezeaua in interiorul acestui cerc, lasand o margine de 1cm neacoperita. Da la cuptor 1 ora – 1 ora si 15 minute, pana cand se intareste. Lasa sa se raceasca.
5. Pentru a servi, desprinde bezeaua de hartie si asaz-o deasupra tortului; presara ciocolata razuita.