Tort cu ciocolată şi vişine
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2011/01/tort-ciocolata.jpg)
1. Preincalzeste cuptorul la 4/180°C. Unge si tapeteaza o tava de copt cu fund detasabil, cu diametrul de 23 cm. Cerne intr-un castron faina, cacaoa si praful de copt, apoi incorporeaza zaharul. Adauga ouale, untul si laptele, apoi bate totul cu un mixer pana ce amestecul se ingroasa putin.
Toarna cu lingura in tava de copt si niveleaza. Coace 35-40 min, pana cand creste blatul. Lasa-l la racit 5 min., apoi rastoarna-l, scoate hatia si asaza-l pe un gratar metalic.
2. Intre timp, incalzeste intr-o oala zeama de la compot cu lichiorul de crese si zaharul tos pana ce acesta se dizolva, apoi lasa sa dea in clocot si fierbe la foc mic 5 min., pana se ingroasa usor, ca un sirop.
3. Taie blatul in 3 straturi. Insiropeaza fiecare blat cu sirop si da deoparte.
4. Intr-un castron, bate frisca spuma, apoi incorporeaz-o in sosul de ciocolata, pana capata aspect marmorat. Pune cu lingura jumatate din crema de frisca peste blatul de la baza si presara visine.
Asaza stratul din mijloc, pune restul de frisca si visine, apoi stratul final. Pudreaza cu zahar si cacao.
Vezi şi Tort Fôret Noire
Iată și alte rețete de tort de ciocolată pe care le poți încerca