Tinctura de coarne, medicamentul natural care te scapă de ulcer

Coarnele sunt acele fructe pe care le putem găsi cu ușurință în pădure, mai ales în zonele de deal și de câmpie. Culese la începutul toamnei, acestea pot fi folosite pentru a trata o mulțime de boli, în special afecțiunile stomacului.

Coarnele au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri de către bunicii noștri, care preparau diverse medicamente naturale cu care tratau o serie de afecțiuni dureroase. Fie că sunt folosite în stare naturală, fie sub formă de ceai sau tinctură, coarnele conțin cantități importante de vitamina A, B1, B2 și C, fiind considerate un adevărat izvor de sănătate.

Cum tratează tinctura de coarne ulcerul și bolile de ficat?

Tinctura de coarne este un leac vechi de sute de ani, dar care are efecte dintre cele mai puternice. Acest tratament are capacitatea de a închide rănile apărute la nivelul stomacului, tratând astfel ulcerul. Pentru a rezolva aceste probleme este suficient un tratament de 1 săptămână, iar dacă este nevoie, acesta poate fi reluat după 3 luni, potrivit lataifas.ro. Tratamentul presupune ca de 3 ori pe zi să fie luate câte 30 de picături de tinctură, care să fie dizolvate în 50 ml apă.

Cum prepari tinctura de coarne?

Pentru a prepara tinctura de coarne ai nevoie de:

  • 20 g de fructe de corn
  • 20 g frunze de corn
  • 20 g scoarță de corn
  • 200 ml de alcool de 60 de grade

Înainte de a prepara această tinctură este nevoie ca frunzele și fructele de corn să fie culese și lăsate la uscat, iar scoarța trebuie culeasă doar în momentul în care frunzele plantei au căzut.

Pentru a prepara tinctura de coarne trebuie ca frunzele, fructele și scoarța să fie mărunțite și puse într-un borcan. Se adaugă apoi alcoolul și se lasă amestecul la macerat timp de 10 zile. După cele 10 zile, amestecul trebuie strecurat și păstrat în recipiente închise la culoare.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

De ce se ajunge la infertilitate? Acestea sunt cauzele pe care sigur nu le știai

Ce riști dacă urmezi un regim vegetarian în timpul sarcinii?

Tratament naturist pentru dermatita atopică

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului