De ce se ajunge la infertilitate? Acestea sunt cauzele pe care sigur nu le știai

Infertlitatea este o problemă destul de delicată și care afectează tot mai multe cupluri aflate la început de drum și care își doresc o familie. Pe lângă acele cauze pe care deja le cunoaștem, există și alți factori care pot declanșa infertilitatea și pe care oamenii îi pierd adesea din vedere.

Cercetările au arătat de-a lungul timpului că majoritatea afecțiunilor grave își au originea la nivel spiritual și nu fizic. Astfel, în momentul în care ne confruntăm cu o problemă de sănătate, ar fi bine să depistăm care este cauza acesteia și să ne analizăm stilul de viață, pentru a vedea dacă nu cumva stările emoționale ajung să ne copleșească și să ne pună viața în pericol.

Care sunt cauzele infertilității?

Chiar dacă o viață dezechilibrată, consumul de alcool, tutun, o alimentație nesănătoasă și dereglările hormonale sunt cauzele care pot duc la apariția infertilității, un impact foarte mare îl reprezintă și problemele de ordin emoțional. Astfel, oamenii care duc o povară foarte mare și au probleme de ordin spiritual au mult mai multe șanse să se confrunte cu infertilitatea.

Un principal factor care le împiedică pe femei să devină mame îl reprezintă propriul lor subconștient. Faptul că acestea acceptă cu greutate anumite fapte, nu reușesc să treacă peste probleme și rămân prinse în trecut face ca starea lor emoțională să se degradeze și să le afecteze inclusiv în momentul în care decid că își doresc să devină mame.

Studiile au demonstrat că o femeie liniștită din punct de vedere emoțional și care este împăcată cu greșelile pe care le-a făcut de-a lungul timpului are mult mai multe șanse să conceapă un copil sănătos, în comparație cu o femeie mereu stresată și care își face griji în mod constant pentru orice lucru minor.

Dacă dezechilibrul emoțional ajunge să le împiedice pe femei să conceapă un copil, același lucru se aplică și în cazul bărbaților.

Foto:  shutterstock.com

Citește și:

Ce riști dacă urmezi un regim vegetarian în timpul sarcinii?

Tratament naturist pentru dermatita atopică

Folosești des pudra de talc? Ai grijă! Aceasta poate duce la apariția cancerului

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului