Daca mai ramâne ceva, e la fel de bun si servit rece, a doua zi. 6 porţii • Gata în 1 oră şi 15 minute • 311 calorii per porţie • 17 g grăsimi
750 g cartofi, fierţi
■ 200 g păstrăv, tăiat bucăţi
■ 4-6 fire de ceapă verde, tocată
■ 2-3 linguri mărar proaspăt, tocat
■ 4 ouă
■ 200 ml smântână
1. Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Taie cartofii felii şi aşază jumătate din cantitate într-un strat pe tava de copt tapetată cu hârtie pergament.
Presară sare şi piper. Presară jumătate din cantitatea de peşte şi presară cu jumatate din ceapă şi mărar. Aşază deasupra cartofii rămaşi, peştele, ceapa şi mărarul rămas.
2. Combină ouale cu smântâna şi toarnă amestecul deauspra. Dă la cuptor 45-50 minute sau până când se coagulează.
Acoperă cu hârtie pergament ca să nu se ardă dacă e cazul.
3. Scoate tava din cuptor şi lasă să se răcească înainte de a transfera pe grătar metalic. Serveşte caldă sau la temperatura camerei.
Dacă prepari dinainte, atunci congelează cel mult două zile, după ce s-a răcit complet.
Vezi şi 3 reţete noi de sos