Pregăteşte-ţi pielea pentru sezonul cald

Pregăteşte-ţi pielea pentru sezonul cald

piele

Gata, momentul mult aşteptat e aici! E timpul să trecem la haine mai subţiri, să ne schimbăm atitudinea şi… obiceiurile de îngrijire a pielii.  

Condimentate cu zăpadă și apă în exces, săptămânile care preced lunile de primăvară sunt o adevărată provocare.  Și nu doar în ceea ce privește găsirea celor mai scurte și ușoare drumuri spre destinație, ci și în felul în care reușim să ne adaptăm organismul, din mers, schimbărilor de tot felul, începând de la cele de temperatură, până la cele de haine.

Tenul trebuie să facă față frigului, vântului, și apoi primelor raze de soare, de aceea nici nu cred că te mai surprinde că se înroșește inexplicabil, că se usucă foarte tare sau că este brăzdat de tot felul de pete.

Mâinile sunt supuse aceluiași tratament, pentru că, deși le protejăm cu mănuși împotriva temperaturilor scăzute, nu întotdeauna avem timp să aplicăm și creme puternic hidratante. Cât despre pielea întregului corp, aceasta intră în   contact cu atâtea și atâtea texturi şi grosimi,încât nu are cum să nu iasă „șifonată după această perioadă. Pare cam sumbru acest portret al pielii la ieşirea din iarnă, însă lucrurile nu sunt atât de complicate pe cât par.

Primul și cel mai important pas pe care trebuie să-l faci este să găsești răspunsul următoarei întrebări: ce te deranjează cel mai mult atunci când începi să faci trecerea la garderoba de primăvară?

Faptul că părul nu se mai așază ca anul trecut și că a și început să cadă în perioada asta, că tenul nu reușește să-și regăsească strălucirea, că alimentația din ultimele luni și-a pus amprenta și  asupra numărului de kilograme, dar și asupra calității pielii sau pur și simplu că ai o stare de disconfort general, pe care bunicile o puneau pe seama asteniei de primăvară? Se adună cam multe nemulțumiri, pe care însă le poți transforma ușor în motive de bucurie.

În funcție de răspunsul pe care ți-l dai acestei întrebări, îți vei stabili și ordinea priorităților și vei trece la treabă: mici modificări în ceea ce privește alimentația, astfel încât să nu mai ai senzația aceasta permanentă de lipsă de energie, poate chiar și o perioadă de detoxifiere, apoi vei reîncepe să-ți pui corpul în mișcare, îți vei schimba cremele de iarnă cu unele cu o textură mai lejeră, te vei hidrata mai puternic, în exterior și în interior, și-ți vei alege câteva produse de make-up care să-ți pună în evidența frumusețea proaspăt recâștigată.

Hidratarea pielii

Știi regula de bază, aceea că trebuie să consumi în jur de 2 litri de apă pe zi, în funcție și de numărul de kilograme pe care îl ai. Este primul pas , şi culmea, parcă e şi cel mai greu, pe care trebuie să-l faci în lupta antideshidratare.

Apoi alege game de creme cu puternic factor hidratant, pe care să le aplici dimineața și seara, și obișnuiește-te să folosești apa termală.

Prezentă în compoziția multor produse cosmetice, dar și de sine stătătoare, apa termală are nenumărate beneficii de  care poți profita în această perioadă: este un foarte bun decongestionant, mai ales în ceea ce privește tenul alergic sau iritat de aerul poluat, și întărește capacitatea naturală de apărare a pielii.

Dacă alegi apa termală sub formă de spray, o poți folosi nu doar pentru reenergizarea tenului, ci și după epilat, după peeling sau ca fixare a machiajului. Fructele sunt o altă sursă excelentă de apă, așa că nu ezita să-ți pregătești fresh-uri ori de câte ori ai ocazia. Iar o altă variantă de a ne hidrata, asta dacă ești amatoare de ceaiuri, este să consumăm cât mai multe.

În cadrul unui studiu realizat de prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi pe tema hidratării pe care o aduc ceaiurile se arată că acestea au un efect mai puternic de hidra-tare, datorită faptului că ceaiul ajută moleculele din apă să fie absorbite mai ușor și să rămână mai mult timp în organism.

Exfolierea

Produsele de exfoliere, scrubu-rile și măștile hidratante sunt preferatele mele în această perioadă. Cu ajutorul acestora, celulele moarte, bacteriile și praful sunt îndepărtate foarte ușor, iar pielea proaspăt curățată  va fi mult mai fină.

Ai o mulțime de posibilități de alegere, însă la fel de ușor este să-ți pregătești propriile produse, pentru că ai nevoie doar de un ingredient cu particule abrazive fine – de obicei se folosește mălaiul, zahărul sau zațul de la cafea –, pe care îl poți combina fie cu un suc natural, fie cu miere sau iaurt, în cantități egale.

Atenție însă! Oricât de tentante ar fi aceste produse, exfolierea trebuie să se facă doar o odată pe săptămână.

Produsul se aplică pe pielea umedă, apoi se întinde cu mișcări blânde. Dacă vrei să-ți exfoliezi tenul, aplică produsul seara, apoi folosește o mască.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete