Tarta cu lamaie

Timp de preparare: 1 ora
415 calorii, 27 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 6 portii :

  • 200 g aluat fraged
  • 2 oua + 4 galbenusuri
  • 125 g zahar pudra
  • 150 ml frisca lichida cu continut mare de grasimi
  • 2 lamai, sucul si coaja rasa
  • fructe de sezon si zahar pudra, pentru ornate

Ingrediente pentru aluatul fraged:

  • 175 g faina
  • 100 g unt
  • 1 galbenus
  • 2 linguri de apa

Mod de preparare:

1. Preincalziti cuptorul la semnul 6/200sC. Intindeti aluatul intr-o foaie si captusiti cu el o forma de tarta de 20 cm. Dati la rece timp de 15 minute. Asezati deasupra hartie pergament si boabe de mazare. Dati la cuptor timp de 10-15 minute, apoi indepartati mazarea si hartia si dati din nou la cuptor timp de 3 minute, pana cand aluatul se rumeneste usor.

 

2 Micsorati flacara cuptorului la semnul 3/150sC. Intre timp, pregatiti umplutura: bateti usor, cu furculita, ouale, galbenusurile si zaharul doar pana cand se combina. Adaugati frisca lichida, sucul si coaja rasa de lamaie. Turnati cu atentie compozitia in forma.

3 Asezati tarta pe o placa la mijlocul cuptorului si lasati timp de 25 minute, pana cand umplutura se incheaga. Scoateti tarta din cuptor si lasati-o sa se raceasca pe un gratar metalic. Dupa ce s-a racit complet, presarati zahar pudra si scoateti tarta din forma. Taiati felii si serviti-le ornate cu fructe de sezon.

Cum pregatesti aluatul fraged
Amestecati faina cu untul pana cand arata ca pesmetul. Adaugati galbenusul diluat cu 2 linguri de apa si formati un aluat consistent. Strangeti aluatul in forma de minge, inveliti-l in folie si dati la frigider timp de 30 minute. Apoi intindeti-l intr-o foaie de marimea dorita.

Pofta buna!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)