Tarta cu branza, ceapa si ardei gras

Ingrediente pentru blat, pentru 6 portii:

  • 75 g unt, topit
  • 200 g foi de placinta

Ingrediente pentru umplutura:

  • 25 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 300 g ceapa, taiata sferturi
  • 2 ardei grasi rosii, taiati bucati
  • 2 ardei grasi galbeni, taiati bucati
  • 2 linguri cimbru tocat
  • 250 g branza sau cas sarat, taiat bucati (ideal ar fi sa folosesti branza Brie sau Camembert)

Mod de preparare:

  1. Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200˚C. Unge o tava de tarta cu unt topit si tapeteaza cu faina; apoi asaza o foaie de placinta. Unge foaia cu unt topit si asaza deasupra o alta foaie. Procedeaza la fel cu toate foile de placinta. Aduna marginile care depasesc tava spre interiorul tavii, pentru a forma un „guler“. Unge-l bine cu unt si da la cuptor timp de 5 minute, pana cand incepe sa se rumeneasca. Lasa de-oparte, sa se raceasca.
  2. Ca sa prepari umplutura, incinge uleiul si untul intr-un vas larg si adauga ceapa. Caleste la foc potrivit timp de 10 minute, pana cand se inmoaie. Adauga ardeiul, mareste flacara si prajeste timp de 5 minute, pana cand se rumenesc. Presara sare, piper si cimbru. Asaza legumele intr-un strat, peste foi, si presara bucatile de branza.
  3. Daca gatesti placinta cu o zi inainte de a o servi, poti sa o tii in frigider pana a doua zi. Daca o servesti in aceeasi zi, atunci o dai imediat la cuptor (preincalzit la semnul 6/200°C) timp de 10 minute, pana cand foile se rumenesc si devin crocante, iar branza se topeste.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive fara carne