Supă de pui cu legume
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/06/supa-de-pui.png)
Rețetă de nelipsit din colecția ta de bunătăți.
4-6 porții gata în 1 oră și 30 minute
Ingrediente necesare la prepararea supei de pui
– 1 cantitate rețeta de bază plus supa
– 600 g cartofi noi
– 200 g morcovi noi
– 200 g sparanghel sau fasole verde
– 250 g fasole lată congelată sau mazăre
– 30 g unt, înmuiat
– 30 g făină
– 1 lingură muștar de Dijon
– O legătură pătrunjel proaspat, tocat
– O legătură tarhon proaspăt, tocat
Cum se prepară supa de pui
Când puiul e fiert, lasă deoparte la cald. Într-un vas larg pune 2 litri de supă și adaugă cartofii. Adu la punctul de fierbere și lasă să fiarbă 15 minute.
Adaugă morcovul și fierbe 5-8 minute, apoi adaugă fasolea, mazărea și fierbe 3 minute.
Scoate legumele într-un vas cu ajutorul spumierei și ține-le la cald. Combină untul cu făina și dizolvă în supă. Lasă să fiarbă 5 minute și apoi adaugă muștarul și câte 2 linguri de pătrunjel și tarhon. Potrivește gustul de sare și piper.
Dezosează puiul și pune carnea în vas să se încălzească uniform, complet.
Servește în boluri încălzite.
Incearca si cea mai simpla reteta de supa de pui