Cine poate rezista acestui preparat impresionant? În combinaţie perfectă cu salsa acrişoară devine vedeta serii.
• Gata în 20 minute + timp de marinat. • 345-275 calorii per porţie • 23-18 g grăsimi
1 fileu de somon de 750 g
Zeama şi coaja rasă de la 4 lămâi, plus sferturi pentru servit.
100 ml rom
3 linguri sos de soia
3 linguri miere
2 căţei de usturoi, zdrobit
1 legătură coriandru, tocat
2 bucăţi avocado, tăiat cuburi
1 legătură ceapă verde, tocată
4 linguri ulei de măsline
1 Pune somonul împreună cu jumatate din zeamă şi coaja de lămâie, romul, soia, mierea şi usturoiul într-o pungă de plastic. Lasă la rece în frigider peste noapte la marinat sau minim 2 ore.
2 Încinge cuptorul la semnul 7/220°C. Aşază somonul pe tava de friptură tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptor 15 minute. Între timp, fierbe marinata 5 minute, până când se îngroaşă şi stropeşte somonul.
Într-un alt bol, combină ingredientele rămase cu zeama şi coaja de lămâie; potriveşte gustul de sare şi piper. Serveşte această salsa din belşug cu somonul glazurat.