1. Topeste untul si soteaza ceapa, foaia de dafin si semintele de fenicul 10 minute la foc mic, amestecand continuu. Stinge cu vermutul, mareste flacara si lasa sa fiarba inabusit cateva minute. Adauga somonul si tine pe foc 2 minute. Apoi acopera vasul cu capac, ia-l de pe foc si lasa sa stea 10 minute. Transfera somonul pe platoul de servit si pune vasul din nou pe foc pana scade.
2. Intr-un bol, desfa somonul fasii, adauga sosul din vas, sare si piper alb si amesteca. Portioneaza in 6 vase mici unse sau inele, apasa ca sa nivelezi suprafata si da la rece minimum 1 1⁄2 ore.
3. Taie avocado cubulete si adauga zeama de lamaie si un praf de sare. Portioneaza deasupra somonului inainte sa indepartezi inelul. Orneaza cu felii de ridiche si ceapa verde.
4. Amesteca viguros ingredientele pentru vinegreta si stropeste inainte de a servi.