Sfântul Antonie cel Mare, grabnic ajutător în probleme trupești și sufletești

icoana sfantului antonie cel mare

icoana sfantului antonie cel mare

Anual, pe data de 17 ianuarie, credincioșii ortodocși, dar și cei catolici îl prăznuiesc pe Sfântul Antonie cel Mare. Cunoscut ca “părintele monahilor”, Sfântul Antonie este grabnic ajutător. 

Este considerat ocrotitorul orfanilor și al oamenilor săraci și îi păzește pe oameni de duhurile rele și de vrăjitorii. Este sfântul la care persoanele care nu reușesc să se căsătorească merg cu credință și se roagă pentru găsirea alesului.

Citește și Vrei să te măriți? Mergi la biserica Sfântul Anton

Prima minune săvârșită de Sfântul Antonie cel Mare

Conform unei legende, credința nestrămutată a Sfântului l-a determinat chiar și pe diavol să renunțe la a mai încerca să-l atragă în mrejele sale. Harul de a face minuni i s-a datorat în întregime smereniei sale.

Icoana făcătoare de minuni a sfântului se află la biserica ce-i poartă numele, “Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” – Curtea Veche. Acest obiect de cult este singurul care a rămas intact după incendiul devastator din 1847. Atunci, Biserica Sfântul Anton – Pușcărie (din vecinătatea Bisericii Domnești) a ars integral. Aceasta este considerată a fi prima minune săvârșită de Cuviosul Antonie cel Mare.

Citește și Minunile Sfântului Nectarie în România

Probleme în care sfântul oferă ajutor grabnic

Evlavia credincioșilor pentru icoana Sfântului Antonie cel Mare a crescut în ultimii ani. Și asta deoarece multe rugăciuni la icoana sa au fost ascultate și multe minuni săvârșite de Dumnezeu prin mijlocirea Cuviosului Antonie cel Mare.

Rugăciunile înălțate către Sfântul Antonie cel Mare timp de 9 săptămâni ajută la împlinirea celor mai mari dorințe. Sfântul dă ajutor grabnic celor care au probleme de sănătate grave, celor cărora li s-au făcut farmece sau au fost blestemați, celor care nu-și găsesc liniștea sufletească și celor care nu reușesc să-și întemeieze o familie.

Rugăciune către Sfântul Antonie cel Mare

Atunci când te simți copleșită de probleme, mergi la icoana făcătoare de minuni a Sfântului Antonie cel Mare și rostește această rugăciune:

“Bunule Părinte Antonie, cel ce durerile şi păcatele noastre le cunoşti, nu trece cu vederea glasurile de rugăciune ale celor ce aleargă la mijlocirea Ta şi nu te uita la nevrednicia celor ce Te roagă, ci la slava şi mila lui Dumnezeu, pe care Tu L-ai mărturisit şi spre care se îndreaptă rugăciunea ce Ţi-o aducem.

O, slăvite făcător de minuni, părintele săracilor, ocrotitorul văduvelor, sprijinitorul orfanilor, vino cu obişnuita Ta îndurare în ajutorul nostru prin rugăciunile Tale către Dumnezeu, ca să fim mângâiaţi în nevoi, ca să fim apăraţi de primejdii, de ispite şi de păcate.

Tu, cel ce ai făcut din pustiul Egiptului loc de preaslăvire a Marelui Dumnezeu şi a Mântuitorului, fă şi din pustiul sufletului nostru, ars de necredinţă şi ros de patimi, loc plăcut Ţie, în care să se sălăşluiască virtutea, prin Tine să se mărească numele Tău cel sfânt, al Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin.”

Citește și Acatiste pentru diferite trebuințe. Cum să obții mila lui dumnezeu prin intermediul sfinților

Sursă foto: shutterstock.com

Afla cine a fost sfantul Anton, pe care îl sărbătorim pe 17 ianuarie. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate