Părintele Cleopa, despre farmece și vrăjitorii

Unii spun că sunt niște prostii, alții cred cu tărie în ele. Cert este că existența farmecelor și a vrăjitoriilor este confirmată de biserică, care susține că la mijloc nu e altceva decât lucrarea necuratului.

parintele cleopa

Conform site-ului www.ortodoxia.rol.ro, care citează volumul 4 al cărții Ne vorbește părintele Cleopa', vrăjitoria se definește ca fiind invocarea puterii demonice de către oameni cu scopul de a obține ajutor. Tot părintele ne spune și cum să ne ferim de farmece și vrăji.

Sfântul Nicodim Aghioritul susținea că există mai multe tipuri de vrăji. Să aflăm, așadar, mai multe despre acestea și despre modul în care le putem ține la distanță.

Citește și Rugăciunea părintelui Ilarion Argatu pentru dezlegare de blesteme

Cele 5 tipuri de vrăji

Iată, așadar, ce tipuri de vrăji există:

  • Vrăjitoria în care se invocă ajutorul necuratului în scopul găsirii unor comori ascunse, unor obiecte pierdute;
  • Ghicirea viitorului, activitate practicată de cei care ghicesc în palmă, în bobi, în cafea, în cărți de joc. În această categorie de vrăji intră și ghicirea prin Psaltire, practicată și în zilele noastre și cunoscută mai degrabă ca deschisul Cărții', dar și ghicirea prin membrele trupului. Ne referim aici la țiuitul urechii, zbaterea ochiului sau mâncatul palmei, considerate de mulți dintre noi semne prevestitoare;
  • Purtarea de amulete menite să păzească de primejdii persoanele care le poartă este, de asmenea, considerată vrăjitorie;
  • Spiritismul și descântecul;
  • Astrologia, pentru că pretinde ghicirea viitorului prin mișcările planetelor.

Părintele Cleopa, despre puterea diavolească vs puterea dumnezeiască

Părintele Cleopa susține că diavolul nu poate face minuni, ci poate doar plăsmui năluciri. Adevăratele minuni sunt făcute doar de Dumnezeu.

Prin urmare, părintele ne sfătuiește ca atunci când avem necazuri, neîmpliniri sufletești, ne aflăm în suferință sau avem orice fel de nemulțumire, să alergăm către biserică să-I cerem ajutor lui Dumnezeu, nu diavolului.

Ce pățesc cei care fac vrăji, ce pățesc cei care cer să li se facă vrăji

Părintele Cleopa povestește în cartea sa că Sfântul Vasile cel Mare îi pune pe vrăjitori în rândul criminalilor. În Sfânta Scriptură, se menționează faptul că Dumnezeu îi pedepsește aspru atât pe cei care fac vrăji și farmece, cât și pe cei care aleargă la vrăjitori.

Pentru cei din prima categorie, pedeapsa este uciderea cu pietre. De la cei care îi caută pe vrăjitori Dumnezeu își întoarce fața.

Citește și Ce se întâmplă când blestemi sau ești blestemat

Cum să ne ferim de farmece și vrăjitorii

Ca să ne ferim de farmece, trebuie să credem cu toată ființa noastră în Dumnezeu. Părintele Cleopa susține că singurele lucruri care țin vrăjile la distanță de noi sunt credința, rugăciunea și participarea la Sfânta Liturghie.

Cei care au păcătuit cerând ajutorul acelor categorii de vrăjitori menționați mai sus au șansa de a se mântui, dar pentru aceasta trebuie să se spovedească și să ceară canon. Apoi să continue să se roage lui Dumnezeu. Și când vor fi pe deplin curățați, vor fi pregătiți să primească darul Duhului Sfânt.

Sursa foto: www.libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Spiritualitate