Minunile Sfântului Nectarie în România

Pe 9 noiembrie, credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Nectarie, unul dintre sfinții la care românii aleargă cu credință și speranță ori de câte ori se confruntă cu boli trupești sau sufletești aparent fără rezolvare.

minunile sfantului nectarie

Sfântul Nectarie s-a născut în Silivria (nordul Greciei) și până la sfârșitul vieții a trăit întru Hristos. La bătrânețe, s-a retras în insula grecească Eghina, unde a construit o mănăstire de maici și unde s-a și săvârșit din viață, fiind înmormântat în biserică ridicată de el.

Douăzeci de ani mai târziu, trupul său a fost dezgropat. Era intact și răspândea o mireasmă plăcută.

Cea mai mare parte a moaștelor Sfântului Nectarie se află în prezent în mănăstirea de la Eghina, loc de pelerinaj pentru credincioșii din întreaga lume. O parte din moaștele sale se află și în București, la Mănăstirea Radu-Vodă.

Sfântul Nectarie a săvârșit minuni și la noi în țară. Mărturie stau relatările celor direct implicați.

Sfântul Nectarie mijlocește aducerea pe lume a unui bebeluș în cazul căruia medicii recomandaseră avortul

Cartea Sfântul Nectarie. Minuni în România', coordonată de Danion Vasile, cuprinde o serie de relatări ale oamenilor care au cunoscut direct harul Sfântului.

Astfel, o femeie care pierduse două sarcini povestește cum, la cea de-a treia sarcină, medicii au descoperit că bebelușul are malformații grave și au sfătuit-o să avorteze. Femeia a primit de la o prietenă cartea cu minunile Sfântului Nectarie și, într-o noapte, adormind cu ea în brațe, a avut un vis în care Sfântul Nectarie și Maica Domnului o asigurau că totul va fi bine cu copilul.

În perioada care a urmat, femeia a mers și s-a rugat la racla Sfântului, iar duhovnicul a sfătuit-o ca, pe lângă rugăciunile înălțate către Sfânt, să se spovedească și să se împărtășească săptămânal până la împlinirea sorocului.

La următoarele ecografii, parametrii bebelușului erau în limitele normale, astfel încât, la capătul celor 9 luni, femeia a născut un copil care nu prezenta nicio problemă de sănătate.

Sfântul Nectarie îi ajută pe cei care au nevoie de locuri de muncă

Sănătatea este întotdeauna pe primul plan și în toate rugăciunile noastre cerem, în primul rând, sănătate. Nu există probleme mai mari decât problemele de sănătate și, totuși, există o mulțime de alte lucruri care ne macină și din cauza cărora nu ne putem găsi liniștea. Cum ar fi lipsa unui loc de muncă.

Există, astfel, relatarea unei femei care povestește că, în ciuda pregătirii și a experienței acumulate în câmpul muncii, nu reușea să-și găsească cu niciun chip un loc de muncă și, cu fiecare zi care trecea, se îngloda și mai mult în datorii.

Rugăciunile pe care i le adresa seară de seară Sfântului Nectarie și citirea regulată a acatistului Sfântului au ajutat-o mai repede decât s-ar fi așteptat. După doar 3 săptămâni de când a început să-I ceară ajutor Sfântului, a fost chemată la interviu și angajată.

Jobul obținut prin mijlocirea Sfântului Nectarie i-a adus mai multă satisfacție decât orice job de până atunci, deschizându-i oportunități de dezvoltare și posibilitatea de a călători.

Sfântul Nectarie schimbă diagnosticul

O altă minune înfăptuită de Sfântul Nectarie este relatată de o femeie care a scăpat de o tumoră la nivelul ovarelor. Boala era atât de avansată încât cei mai buni medici i-au spus că nu se mai poate pune problema de salvarea ovarelor, ci de supraviețuire. Urma, evident, o intervenție chirurgicală clasică pentru îndepărtarea tumorii.

După aflarea diagnosticului, femeia a mers zilnic pentru a se ruga la moaștele Sfântului Nectarie. Lipită de masa pe care se află racla cu moaștele, femeia citea acatistul Sfântului, rugându-se acestuia să facă o minune și să nu piardă posibilitatea de a avea vreodată copii.

În mai puțin de o lună de zile, atunci când femeia a mers din nou la control, tumora dispăruse fiind înlocuită de un chist hidatic, mult mai puțin periculos decât o tumoră și ușor de îndepărtat pe cale laparoscopică.

Acestea sunt doar trei dintre multiplele minuni pe care Sfântul Nectarie le-a înfăptuit la noi în țară. Mai ai cunoștință și despre alte minuni înfăptuite de Sfântul Nectarie în România?

 

Sursa foto: www.crestinortodox.ro, libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate