Sf. Muceniţă Varvara, mare protectoare în caz de pericol

sf-varvara

Sf. Muceniţă Varvara s-a născut în secolul al III-lea în Nicomedia (astăzi Izmit, Turcia) şi era vestită pentru frumuseţea ei desăvârşită, motiv pentru care părintele ei a închis-o într-un turn. Acolo ea a ales să se convertească la creştinism. Tatăl ei, Dioscorus nu a fost de acord cu trecerea ei la religia creştină, astfel că Varvara a decis să fugă din aşa-zisa închisoare din turn. Reuşeşte să se ascundă într-un mod miraculos, într-o stâncă, însă este dată în vileag tatălui său de către un păstor. Chiar tatăl ei a fost cel care a omorât-o prin tăierea capului, nu înainte de a o biciui cu nuiele şi apoi a ars-o cu făclii. Se pare că pentru această crimă el însuşi a primit pedeapsa divină şi a sfârşit prin a fi ucis de fulger.

Iată cum Sf. Varvara (Barbara), tânăra fecioară de rit creştin şi-a dat viaţa în numele credinţei şi a devenit astfel martiră (muceniţă). Aceasta este sărbătorită atât de ortodocşi cât şi de catolici la data de 4 decembrie.

Citeşte şi Vrei să te măriţi? Mergi la biserica Sf. Anton

Sf. Muceniţă Varvara – Acatistul

Conform wikipedia.org, Muceniţa Varvara este grabnic ajutătoare celor aflaţi în mare pericol, spre exemplu este protectoarea minerilor, prizonierilor, artileriştilor dar şi a arhitecţilor şi geologilor. De asemenea, Sf. Varvara este protectoarea persoanelor aflate pe moarte, căci se crede că aceasta le face trecerea mai uşoară către cele veşnice.

Sf. Muceniţă Varvara – Protectoarea arhitecţilor, constructorilor

Deoarece a fost ţinută prizonieră în acel turn şi pentru că atunci când locuia în captivitate în urma convertirii la creştinism a cerut ca în sala de baie să i se adauge încă o fereastră pentru a-i aduce slavă lui Iisus se spune că ar fi patroana următoarelor categorii de persoane şi implicit de locuri:

  • protectoarea constructorilor şi arhitecţilor, prin protejarea turnurilor şi a fortificaţiilor
  • protectoarea artileriştilor, a pirotehnicienilor şi a focurilor de artificii

Aşadar, cei care au astfel de meserii, dar şi persoanele bolnave se pot ruga la Sf. Muceniţă Varvara pentru ajutor şi izbăvire de necaz.

Citeşte şi Minuni săvârșite de Sfântul Dimitrie cel Nou

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate