Minuni săvârșite de Sfântul Dimitrie cel Nou

pelerinaj sf dimitrie cel nou

Credincioșii îl mai cunosc și ca Sf. Dimitrie Basarabov, nume a cărui origine o reprezintă numele satului în care acesta s-a născut, Basarabi, aflat în Bulgaria.

Conform www.crestinortodox.ro, Sfântul Dimitrie ar fi trăit între anii 1204-1261. Peste câteva sute de ani, în vremea în care Peninsula Balcanică era ocupată de ruși, moaștele sale neputrezite au fost descoperite în albia unui râu și au fost luate și duse în satul Basarabov.

Citește și Vrei să te măriți? Mergi la biserica Sfântul Anton

Cum a devenit Sfântul Dimitrie cel Nou ocrotitorul Bucureștiului

În timpul războiului ruso-turc dintre anii 1769-1774, un general rus, foarte credincios de altfel, a ajuns cu oastea sa în satul Basarabov. Pentru ca moaștele Sfântului Dimitrie să nu fie profanate de turci, generalul le-a luat pentru a le duce în Rusia.

Până să ajungă în Rusia, generalul a trecut prin București, unde a fost rugat de un negustor bogat și de mitropolitul Țării Românești să lase moaștele sfântului poporului român, ca o mângâiere pentru pagubele suferite de români de pe urma războiului ruso-turc. Generalul rus a fost de acord, ducând cu sine la Kiev doar mâna dreaptă a sfântului.

Astfel, Sfântul Dimitrie cel Nou Basarabov a devenit ocrotitorul Bucureștiului în 1774, odată cu așezarea moaștelor sale în Catedrala Mitropoliei.

Minuni atribuite Sfântului Dimitrie cel Nou Basarabov

Un preot care a început să slujească la Catedrala Patriarhală în 1989 povestește pentru www.crestinortodox.ro că, în acel an, a cunoscut un credincios care participa regulat la slujba Sfântului Maslu. Credinciosul venea în cârje și îngenunchea așa cum putea la racla cu moaștele Sfântului Dimitrie Basarabov. Până într-o zi când credinciosul s-a ridicat de lângă raclă și a plecat uitându-și cârjele. Abia după ce a coborât dealul Mitropoliei a realizat că putea merge fără sprijin și că i se întâmplase o minune.

Citește și Minunile Sfântului Nectarie în România

Un alt preot povestește pentru același site că, în urmă cu mulți ani, o femeie care avea în jur de 40 de ani a venit la el și i-a mărturisit că suferă de o boală rară, căreia niciun doctor nu îi găsește leac: îi sângerau buricele degetelor. Preotul i-a citit o rugăciune de dezlegare și a sfătuit-o să postească, să se spovedească și să se roage la racla Sfântului Dimitrie.

A fost momentul în care femeia i-a mărturisit că, de fapt, cu ceva timp în urmă, ea se certase cu mai mulți membri ai familiei ei care pierdeau ore în șir rugându-se la racla Sfântului Dimitrie. Dintr-un soi de răzbunare, femeia a venit și ea la raclă și a zgâriat cu unghiile moaștele sfântului, în zona în care acestea sunt descoperite pentru a putea fi sărutate de credincioși.

După discuția cu preotul, femeia i-a ascultat sfaturile și și-a regăsit liniștea interioară. La scurt timp, s-a vindecat și de „boala' din cauza căreia îi sângerau degetele.

Cunoști și alte minuni săvârșite de Sfântul Dimitrie cel Nou?

Sursa foto: libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate