Savurosul pui cu tacos
Poftă de ceva delicios și inedit? Ceva care să te uimească și să îți încânte papilele? Suculent, picant, aromat și totodată foarte hrănitor? Îți propunem un tacos de care o să te îndrăgostești, garantat! Savurosul pui cu tacos:
Ai nevoie de:
Pentru carnea de pui aromată – un piept de pui dezosat, fără piele, sucul și coaja de la o lămâie, două lingurițe de oregano uscat, o linguriță de cimbru uscat, o lingurițîă de boia de ardei afumat, trei linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust.
Pentru salsa – două roșii bine coapte (tocate mărunt), o ceapă, coriandru proaspăt, o lingură suc de lămâie, sare și piper după gust.
Pentru guacamole – două fructe de avocado bine coapte, sucul de la o lămâie, sare și piper după gust.
Pentru servire – tortilla, smântână, felii de lime.
Cum se prepară:
Feliază pieptul de pui în fâșii subțiri și pune-le într-un castron în care să stea lejer. Adaugă condimentele necesare marinării, amestecă bine pentru a cuprinde toată carnea și lasă să stea cam un sfert de oră pentru a pătrunde toate gusturile în carne.
Separat, pregătește salsa, tocând mărunt toate ingredientele (roșiile, ceapa, coriandrul) și amestecându-le cu sucul de lămâie, sarea și piperul.
În alt vas pregătește guacamole: curăță fructele de avocado de coajă, scoate sâmburii și pasează bine pulpa până devine o pastă fină (poți folosi blenderul). Condimentează cu sare, piper și suc de lămâie.
Într-o tigaie încinsă pune fâșiile de carne marinată la fript, până se rumenesc frumos. Când carnea este bine friptă, adaugă în tigaie salsa, amestecă de câteva ori și trage tigaia de pe foc.
Încălzește puțin într-o altă tigaie folie de tortilla și pune în fiecare umplutură de pui cu salsa, una-două lingurițe de guacamole și smântână. Facultativ mai poți pune felii de lime.
Mexicanii prepară tacos într-o multitudine de variante, cu diferite ingrediente. Așa că te poți „juca' foarte simplu cu ele. Poți folosi, de exemplu, carne de vită, ardei gras și ardei iute și boabe de porumb dulce, oregano și busuioc. Pe foaia de tortilla poți pune întâi salată verde tocată și apoi umplutura de carne. Iar în loc de smântână poți pune brânza Cheddar.
foto: 123rf
Citeste și:
Rețeta minune pentru cupcakes cu ciocolată
Rețeta secretă a italienilor: cacio e pepe