Salată de pui în stil asiatic
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/07/salata-de-pui-in-stil-asiatic.png)
Răcoritoare și foarte sățioasă, cu bucăți de carne macră și fragedă de pui.
4 porții, gata în 25 minute
Ingrediente necesare preparării salatei de pui în stil asiatic
150 g tăieței de orez
2 morcovi curățați de coajă
½ castravete tăiat felii
2 salate verzi mici
4-6 frunze de mentă proaspătă
250 g carne de pui fiartă și tăiată
2-3 lingurițe semințe de susan rumenite
Pentru vinegretă
O lingură ghimbir răzuit
1-2 ardei iuți tocați
3 linguri oțet de vin roșu, sos de soia, ulei de floarea-soarelui și ulei de susan
Cum prepari salata
Într-un vas larg pune tăiețeii și toarnă deasupra apă clocotindă. Lasă vasul acoperit 15 minute, amestecând frecvent.
Cu ajutorul cuțitului de curățat legume, taie morcovul fâșii lungi și pune-l direct în bol. Adaugă castravetele.
Pentru a prepara vinegreta, amestecă ingredientele.
Scurge tăiețeii de apă și apoi trece-i rapid sub jet de apă rece, scurge-i din nou și adaugă-i peste morcov și castravete împreună cu jumătate din vinegretă. Amestecă bine pentru a se unge uniform și adaugă frunzele de salată rupte și menta.
Așază salata pe platoul de servit. Combină carnea cu vinegreta rămasă și așază deasupra. Ornează cu frunze de mentă și presară semințele de susan rumenite.