Budincă albă cu afine, gata în 15 minute
Desertul acesta delicios este bun nu doar la ocazii speciale, ci și când ți-e poftă de ceva dulce. Budinca albă cu afine se face în doar 15 minute!
* 6 porții * timp de preparare 15 minute
INGREDIENTE
4 buc brioșe cu afine
2 portocale
3-4 linguri lichior de buna calitate – Cointreau sau Grand Marnier
200 g afine proaspete
500 g crema de vanilie
300 ml frișca lichida
MOD DE PREPARARE
1 Taie brioșele felii și așaza-le într-un strat la baza unui vas din sticla.
2 Razuiește marunt coaja unei portocale și taie fâșii subțiri coaja celeilalte. Curața de coaja și taie segmente ambele portocale și stoarce bine de zeama înainte sa arunci ceea ce ramâne.
3 Combina zeama de portocala cu lichiorul și stropește feliile de brioșe. Presara aproape toate afinele și segmentele de portocala. Combina coaja razuita marunt cu crema de vanilie și toarna peste brioșe.
4 Bate frișca spuma și toarna deasupra. Presara afinele ramase și apoi fâșiile de coaja de portocala. Da la rece pâna în momentul servirii.