Boluri cu pui și lipii
4 porții gata în 15 minute, 288 calorii per porție, 6 g grăsimi, 40 g carbohidrați
De ce ingrediente ai nevoie pentru prepararea bolurilor cu pui și lipii
– 1 știulete de porumb
– 1 linguriță ulei de măsline
– 4 bucăți tortilla
– 200 g friptură de pui – gata făcută, rămasă de la altă masă
– O mână de pătrunjel proaspăt
– Zeama și coaja rasă de la 1 lămâie, plus zeama de la ½ – 1
– 4 bucăți ardei iute, tocat
– 2 linguri maioneză dietetică
– 1 linguriță ketchup picant
– 1 salată iceberg, ruptă
Cum prepari bolurile cu pui și lipii
1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Unge știuletele cu ulei și prăjește-l într-un vas neaderent până când se pătrunde și se rumenește bine, apoi taie boabele cu cuțitul. Încălzește tortilla în cuptor, pe rând, până când se rumenesc ușor. Răsucește ca să modelezi un „bol – ar trebui să porți mănuși ca să nu te arzi!
2 Sfâșie friptura de pui și combin-o cu pătrunjelul, zeama de lămâie, ardeiul iute și potrivește gustul de sare și piper. Combină maioneza cu ketchupul,
zeama de lămâie rămasă și puțină apă ca să obții o vinegretă. Așază frunzele de salată în bolul de servit, friptura de pui, porumbul și stropește cu vinegreta.
Sursa foto: 123rf.com