4 porții gata în 15 minute, 771 calorii per porție, 48 g grăsimi, 49 g carbohidrați
– 4 burgeri de vită
– 1 lingură ulei de măsline, plus pentru uns
– 4 felii cașcaval
– ½ cepe, tăiate felii
– 2 roșii mari, tocate
– 4 linguri boabe de porumb
– Zeama de la ½ lămâie
– 4 chifle pentru burgeri, prăjite
– 150 g sos tzatziki, de înmuiat
– 2 sfecle roșii, tăiate felii
1 Încinge grillul la temperatura maximă. Unge burgerii cu ulei și dă-i la grill 15 min,ute întorcând până când se pătrund. Așază o felie de cașcaval pe fiecare burger în ultimul minut.
2 Între timp, prăjește ceapa în 1 lingură ulei de măsline, până când se caramelizează. Combină roșiile, porumbul zeama de lămâie – obții salsa. Servește burgerii cu chiflele prăjite, cu adaos de ceapă caramelizată, salsa, sos de înmuiat și felii de sfeclă roșie.
Pont: De ce să nu prepari chiar tu burgerii? 450 g carne tocată de vită, o ceapă prăjită, o mână de pesmet și ou, apoi adaugă verdeață și potrivește gustul de sare și piper.