Ruladă de ciocolată

rulada - cioco

În vechiul şi dulcele stil tradiţional, completează cu succes o masă de sărbătoare.

10 porţii • Gata în 30 minute + timp de răcire

3 ouă

100 g zahăr tos

1 linguriţă esenţă de vanilie Dr. Oetker

40 g făină

20 g cacao neagră, de la Dr. Oetker

55 g migdale măcinate

1⁄2 linguriţă praf de copt Dr. Oetker

1-2 linguri lichior sau zeamă de portocale

Steluţe de ciocolată pentru ornat

PENTRU UMPLUTURĂ

200 ml frişca lichidă

1 lingura zahar pudră

PENTRU ORNAT

400 ml frişca lichidă

3 linguri cacao neagră, de la Dr. Oetker

2 linguri zahăr pudră

1 Încinge cuptorul la semnul 6/200 C. Combină cu mixerul electric zahărul cu galbenuşurile şi esenţă de vanilie, până când amestecul se deschide la culoare.

Într-un bol separat bate albuşurile spumă.

2 Combină făina, cacaua, migdalele şi praful de copt. Combină cu amestecul de ou şi cu albuşurile spumă. Unge şi tapetează cu hârtie de copt o tavă de  21×31 cm şi toarnă compoziţia. Nivelează suprafaţa. Dă la cuptor 10-15 minute şi apoi scoate pe prosop de bucătărie sau pe o altă hârtie de copt.

Stropeşte cu zeama de portocală şi rulează, cu hârtie cu tot. Lasă să stea până e gata de umplut.

4 Bate frişca spuma şi îndulceşte-o cu zahărul pudră. Unge rulada şi ruleaz-o. Bate frişca spumă şi adaugă ingredientele pentru cremă de ornat. Unge rulada şi ornează cu steluţe de ciocolată.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din torturi