În vechiul şi dulcele stil tradiţional, completează cu succes o masă de sărbătoare.
10 porţii • Gata în 30 minute + timp de răcire
3 ouă
100 g zahăr tos
1 linguriţă esenţă de vanilie Dr. Oetker
40 g făină
20 g cacao neagră, de la Dr. Oetker
55 g migdale măcinate
1⁄2 linguriţă praf de copt Dr. Oetker
1-2 linguri lichior sau zeamă de portocale
Steluţe de ciocolată pentru ornat
PENTRU UMPLUTURĂ
200 ml frişca lichidă
1 lingura zahar pudră
PENTRU ORNAT
400 ml frişca lichidă
3 linguri cacao neagră, de la Dr. Oetker
2 linguri zahăr pudră
1 Încinge cuptorul la semnul 6/200 C. Combină cu mixerul electric zahărul cu galbenuşurile şi esenţă de vanilie, până când amestecul se deschide la culoare.
Într-un bol separat bate albuşurile spumă.
2 Combină făina, cacaua, migdalele şi praful de copt. Combină cu amestecul de ou şi cu albuşurile spumă. Unge şi tapetează cu hârtie de copt o tavă de 21×31 cm şi toarnă compoziţia. Nivelează suprafaţa. Dă la cuptor 10-15 minute şi apoi scoate pe prosop de bucătărie sau pe o altă hârtie de copt.
Stropeşte cu zeama de portocală şi rulează, cu hârtie cu tot. Lasă să stea până e gata de umplut.
4 Bate frişca spuma şi îndulceşte-o cu zahărul pudră. Unge rulada şi ruleaz-o. Bate frişca spumă şi adaugă ingredientele pentru cremă de ornat. Unge rulada şi ornează cu steluţe de ciocolată.