Cheesecake cu ciocolată
Fără coacere, fără bătaie de cap!
10 porţii • Gata în 40 minute + plus timp de răcire • 855 calorii per porţie • 69 g grăsimi
50 g unt
200 g biscuiţi digestivi cu ciocolată, zdrobiţi
PENTRU UMPLUTURĂ
300 g ciocolată cu lapte, ruptă
100 g ciocolată amăruie, ruptă
500 g brânză de vaci proaspată
250 ml frişcă (poţi folosi spuma pentru deserturi cu gust de frişcă, de la Dr. Oetker)
6 linguri sos caramel gros
1 plic de zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker
PENTRU GLAZURĂ
55 g ciocolată amaruie, ruptă
170 ml frişcă lichidă
Trandafiri pentru ornat, de la Dr. Oetker
1 Unge cu unt o forma rotunda de blat de tort, de 23 cm, topeşte untul la microunde şi combină cu biscuiţii. Aşază-i într-un strat la baza formei, nivelează şi presează pentru a obţine o foaie şi dă la rece până se întăreşte.
2 Pentru umplutură, topeşte cele două feluri de ciocolată într-un vas la bain-marie, apoi lasă să se răcească uşor. Într-un bol larg amestecă brânză de vaci proaspătă pentru omogenizare. În alt bol pregateşte spuma pentru deserturi cu gust de frişcă. Combină ciocolată cu brânza de vaci şi apoi încorporează spuma de frişca.
3 Pune în forma linguri de crema alternând cu linguri de sos caramel şi marmorează cu scobitoarea. Dă la congelator minim 4 ore sau până când se întăreşte.
4 Între timp, pentru a prepara glazura, topeşte ciocolata şi frişca lichidă la bain-marie şi lasă deoparte să se răcească la temperatura camerei.
5 Când tortul e gata, îndepartează marginea formei de blat şi transferă pe platoul de servit. Toarnă glazura deasupra şi ornează cu trandafiri de la Dr. Oetker.