Rugăciunea zilei de sâmbătă. Rostește-o în fiecare săptămână pentru iertarea păcatelor

Se spune că atunci când simțim că totul este mai greu, este mai bine să ne rugăm, pentru că așa se ne vom schimba starea de spirit. Credința în Dumnezeu trebuie să o avem în noi în fiecare zi și ar trebui să ne gândim la el în orice moment.

Nu trebuie să facem lucruri bune pentru cei din jurul nostru, gândindu-ne că vom primi ceva în schimb. Trebuie să ajutăm cu inima deschisă și sincer, iar așa vom atrage binele asupra noastră.

Toată lumea greșește, însă Dumnezeu ne iartă și ne îngăduie, cu toate astea se spune că tot El ne dă lecții și ne arată cât suntem de puternici. Totuși, niciodată nu trebuie să uităm să Îl rugăm să ne ierte. Nu trece zi de la El să nu greșim, fie că este greșeală cu voie sau fără voie.

Rugăciunea zilei de sâmbătă

Așadar, în fiecare zi de sâmbătă aprinde o candelă și roagă-te. Rostește rugăciunea pentru iertarea păcatelor, conform secretele.com.

„Doamne lisuse Hristoase, Judecătorul meu Prea drept! Cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. De aceea, Te rog în această zi, în care de Iosif şi de Nicodim pus fiind în Mormânt, Te-ai pogorât în iad cu Sfântul şi Îndumnezeitul Tău suflet şi de acolo ai depărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale şi ai adus bucurie nespus de mare strămoşilor noştri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită şi i-ai suit în rai.Îngroapă păcatele mele şi cugetele mele cele rele şi viclene, ca să piară din mintea mea şi să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor mele, şi suie mintea mea la cer, ca sa mă bucur de Faţa Ta.

Aşa, Doamne, primeşte umilita mea rugăciune ca o tămâie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pe Cruce pironit între doi tâlhari, şi de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima; care împreună cu ucenicii şi cu mironosiţele Te-au pus în mormânt, care a treia zi Te-au văzut înviat din morţi şi la înălţarea Ta Te-a văzut suindu-Te de la pământ la cer, însoţit de Sfinţii Tăi Îngeri.

Îndură-Te, Doamne, şi de cei vii şi de cei răposaţi, pentru rugăciunile Sfinţilor Tăi, către care zic şi eu, nevrednicul: O, fericiţi servitori ai lui Dumnezeu! Nu încetaţi a vă ruga Lui, ziua şi noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea greşim cu atâtea nenumărate păcate! Mijlociţi pentru noi Darul şi ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu ştim a-l cere după cuviinţă.

Nu încetaţi a vă ruga, pentru ca prin rugăciunile voastre, păcătoşii să câştige iertare, săracii ajutorul, întristaţii mângâiere, bolnavii sănătate, cei slabi la minte înţelepciune, cei tulburaţi linişte, cei asupriţi ocrotire, şi toţi împreună Darul lui Dumnezeu, spre folosul cel sufletesc, în mărirea lui Dumnezeu Celui în Treime lăudat, Căruia i se cuvine cinste şi închinăciune în veci. Amin.'

Foto: shuttestock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Cum se ține postul negru? Învățăturile Părintelui Argatu pe care orice credincios trebuie să le știe

Care este adevărul despre Lumina Sfântă de la Ierusalim? Un preot a dezvăluit ce se întâmplă în Sâmbăta Mare

Pe data de 14 martie este sărbătoare în calendar! Rostește azi Rugăciunea Sfântului Benedict de Nursia care aduce pace și noroc

Pe 19 martie este sărbătoare în calendarul ortodox. O mulțime de românce își serbează astăzi onomastica

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate