Care este adevărul despre Lumina Sfântă de la Ierusalim? Un preot a dezvăluit ce se întâmplă în Sâmbăta Mare

Învierea Domnului este cea mai mare sărbătoare a creștinătății și în fiecare an, miracolul Luminii Sfinte de la Ierusalim este așteptat cu răbdare și liniște în suflet de către credincioși.

Minunea Sfintei Lumini de la Ierusalim se petrece în Biserica Sfântului Mormânt, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, cu o zi înaintea Paştelui. Patriarhul grec al Ierusalimului înconjoară Sfântul Mormânt alături de un sobor de ierarhi şi de preoţi, după care intră în interiorul acestuia cu 33 de lumânări, iar tradiția spune că Lumina Sfântă coboară din cer și aprinde lumânările, Patriarhul fiind cel care împarte apoi lumina celor prezenți în biserică.

Care este adevărul despre Lumina Sfântă de la Ierusalim?

Înainte de a intra în Sfântul Mormânt, Patriarhul este controlat de către autorități pentru a nu purta asupra lui surse de foc. Acest eveniment miraculos a dat naștere mai multor controverse, iar scepticii au căutat tot felul de explicații logice pentru Lumina Sfântă de la Ierusalim. Unii sunt de părere că lumânările cu care preotul intră în biserică conțin fosfor alb, care nu necesită o sursă de foc pentru a se aprinde, acest lucru făcându-se automat atunci când lumânările iau contact cu aerul umed, conform descopera.ro.

Pe lângă această teorie mai există și altele, iar în prezent, acestea sunt susținute și de o declarație făcută de preotul Samuel Agoian, reprezentantul Patriarhiei Armene la Ierusalim. Acesta le-a spus jurnaliștilor că Lumina Sfântă este aprinsă de la un felinar cu ulei și că, de fapt, minunea nu există.

”Dumnezeu face minuni, dar nu pentru plăcerea celor din jur” a spus preotul Samuel Agoian, potrivit a1.ro.

După ce a realizat că declarația preotului a fost înregistrată de către jurnaliști, un reprezentant al Bisericii Copte a cerut oprirea filmării.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Rugăciunea soţilor, de rostit în Postul Paștelui

Cheamă preotul în casa ta, în luna martie! De ce este bine să faci sfeștanie în această perioadă?

Ce rugăciune poate fi rostită de sute de ori pe zi, în Postul Paștelui

Vezi şi Ierusalim – cele mai frumoase locuri de vizitat!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate