Pe data de 14 martie este sărbătoare în calendar! Rostește azi Rugăciunea Sfântului Benedict de Nursia care aduce pace și noroc

Pe data de 14 martie, este sărbătoare în Calendarul Creștin Ortodox. Biserica îl pomenește astăzi pe Sfântul Benedict de Nursia. Anul acesta, sărbătoarea a picat în perioada Postului Paștelui, chiar într-o zi de miercuri. 

Prin urmare, data de 14 martie este o zi de post. Se spune că această zi este bine să ne rugăm, pentru a aduce noroc și spor în casă. Cei care rostesc astăzi rugăciunea Sfântului Benedict de Nursia vor avea parte de sănătate și liniște.

Rugăciunea Sfântului Benedict de Nursia care aduce pace și noroc

Rugăciunea Sfântului Benedict de Nursia este simplă, așa că o vei reține foarte ușor. Cel care rostește această rugăciune primește ajutorul sfântului. Iată care este Rugăciunea Sfântului Benedict de Nursia potrivit doxologia.ro.

„O, Sfinte al lui Dumnezeu şi făcătorule de minuni Benedicte, cine va putea cu adevărat să spună ostenelile tale cele din toată viaţa ta? De aceea mai mult te-ai sârguit de a ascunde isprăvile cele duhovniceşti decât a le arăta. Ai urât slava lumii şi ai fugit de dânsa până ce Dumnezeu a binevoit a te descoperi şi la vreme a te pune în sfeşnicul Bisericii Sale spre folosul monahilor şi al tuturor creştinilor.

Cu multe daruri de la Dumnezeu ai fost împodobit şi ca un soare duhovnicesc în lume ai strălucit. Te-ai arătat desăvârşit în lucrarea tuturor faptelor bune şi prin pilda vieţii, mai mult decât prin vorbe, pe ucenicii tăi la calea mântuirii i-ai povăţuit. Tu, pe Dumnezeu din toată inima L-ai iubit şi, crucea ostenelilor şi a răbdării o ai dus până la sfârşit.

Aceasta înţelegând, noi nevrednicii, despre sfânta ta viaţă şi crezând că mare îndrăzneală ai către Prea Bunul Dumnezeu, venim cu rugăminte către tine, să te rogi, ca prin mila Domnului şi prin sfintele tale rugăciuni, să dobândim milă şi iertare în toată viaţa noastră, în vremea sfârşitului şi în ziua judecăţii de apoi. Amin.'

Sfântul Benedict de Nursia s-a născut într-o familie cu oameni bogați, în anul 480. Încă din copilărie, el și-a format o personalitate duhovnicească. Când a ajuns la maturitatem, Sfântul Benedict s-a retras la Sublacus, pentru a duce o viață solitară.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Rugăciunea către Sfinții 40 de mucenici. Trebuie să o rostești pe 9 martie pentru sănătate și spor în toate

Cea mai puternică rugăciune pentru părinți. Ce cuvinte trebuie să rostești de Ziua Mamei?

Pe 7 martie este sărbătoare în calendarul creștin ortodox! Ce nu ai voie să faci în această zi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate