Rețeta de papanași pufoși: secretul pe care nu ți-l spune nimeni

Aproape că nu există gurmand care să nu adore rețeta de papanași românești, ca la mama acasă. Cum se fac acești papanași? Ei bine, iată secretul ca să nu îți iasă tari și sfărâmicioși. Așa îi faci mai buni ca la restaurant.

Papanașii sunt, probabil, unul dintre cele mai populare deserturi din bucătăria românească, fiind extrem de apreciați de multă lume pentru gustul lor sățios. Datorită consistenței papanașii pot fi consumați și ca o gustare între mese, sau ca o masă principală pentru pofticioși.

Secretul unor papanași reușiți constă în aluatul lor, care ar trebui să fie în mod normal moale și pufos, ușor de consumat. Iată trucul care te ajută să prepari papanași perfecți, mai buni decât cei de la restaurant.

Rețeta de papanași cu dulceață și brânză dulce de vaci

Pentru a prepara papanași prăjiți cu aluat moale aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 de grame de brânză dulce de vaci, 300 de grame de făină, 200 de grame de smântână, 150 de grame de dulceață (după gust), 30 de grame de zahăr vanilat, două ouă mari, o linguriță de esență de portocale, o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu, coajă rasă de la o lămâie, sare.

Cum se prepară:

Puneți într-un bol brânza, ouăle, sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie, bicarbonatul de sodiu și esența de portocale. Amestecați compoziția bine până ce aceasta se omogenizează.

Treptat, adăugați făina și amestecați încontinuu, până ce totul se încorporează. Frământați compoziția cât trebuie și nu mai mult, pentru că papanașii vor ieși mult prea pufoși. După ce ați făcut asta, lăsați aluatul deoparte timp de 10 minute. Apoi, îl porționați și modelați aluatul pentru fiecare papanaș în bază, partea mai mare. Apoi faceți biluță din aluat, pentru partea de sus, pe care o așezați pe bază.

După ce ați făcut asta, puneți papanașii la prăjit timp de trei minute, pentru fiecare parte. Atunci când îi scoateți, trebuie să îi așezați pe un șervețel, pentru a absorbi uleiul în exces. La final, ornați papanașul cu smântână și dulceață, în cantitățile preferate.

Diferența dintre papanașii fierți și cei prăjiți
Între papanașii fierți și cei prăjiți nu este o mare diferență. Diferă gustul și textura. Unii sunt mai moi și mai pufoși (cei fierți), în timp ce cei prăjiți sunt mai crocanți. Se spune că cei prăjiți ar putea să îți cadă mai greu la stomac. De cele mai multe ori, în restaurant găsiți papanași prăjiți, aceștia fiind mult mai apreciați decât cei fierți.

Trucul de 20 de minute al Victoriei Beckham pentru a învinge balonarea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Retete culinare