Sfâşie carnea fragedă în loc să o tai felii – e mai gustoasă! Şi serveşte-te direct din platou…
• Gata în 4 ore • 428-342 calorii per porţie
20-16 g grăsimi
2,1 kg pulpă de porc cu os
330 ml bere
4 linguri miere
4 linguri ketchup
4 linguri boia dulce
1 lingură pătrunjel proaspat, tocat
1 Încinge cuptorul la semnul 3/170°C. În tava de friptură pune carnea, berea şi apa cât să ajunga la trei sferturi din tavă. Acoperă cu folie de aluminiu şi dă la cuptor 4 ore, întorcând carnea frecvent.
2 Pune carnea deoparte din tava şi toarnă lichidul într-un recipient. Decupeaza şoriciul de pe pulpa de porc şi crestează-l în linii în diagonală.
3 Combină mierea, ketchup-ul, boiaua, pătrunjelul şi unge friptura uniform. Pune din nou friptura în tava şi dă din nou la cuptor 5 minute ca să se glazureze.
Vezi şi 50 de mirodenii şi utilizarea lor