Pudding clasic cu smochine şi migdale

Christmas_Pudding_6_R

Gata în 5 ore şi 30 minute • 993 calorii per porţie

• 42 g grăsimi

■ 250 g stafide

■ 250 g smochine deshidratate, tocate

■ 250 g caise deshidratate, tocate

■ Zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie şi 1 portocală

■ 100 ml amaretto

■ 3 ouă

■ 75 g zahăr brun

■ 75 g unt, plus pentru uns

■ 75 g fulgi de migdale, rumenite

■ 50 g făină

■ 75 g pesmet

■ 1 pliculeţ praf de copt

■ 1 linguriţă din fiecare: scorţişoară, cuişoare, ghimbir măcinate

PENTRU SERVIT

■ 150 g unt înmuiat

■ 4 linguri amaretto

■ 4 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie, de la Dr. Oetker

■ Ornamente şi artificii

1 Într-o cutie combină fructele uscate, coaja de citrice şi zeama şi alcoolul. Lasă la înmuiat peste noapte sau 2 zile.

2 Combină ouale, untul şi zahărul şi adaugă fructele, migdalele, făina, praful de copt, pesmetul şi mirodeniile.

Unge cu unt un bol de 1 litru şi toarnă compoziţia. Acoperă cu hârtie de copt şi apoi cu un strat de folie de aluminiu şi leagă cu aţă acest capac pentru a acoperi ermetic. Lasă o toartă din aţă pentru ca să poţi manevra vasul cu uşurinţă.

3 Într-un vas încăpător pune o craticioară cu baza în sus şi aşază vasul cu puddingul deasupra. Toarnă apa fierbinte până la jumatatea vasului.

Acoperă totul cu capac şi lasă să fiarbă 5 ore, având grija să completezi cu apă fierbinte. Serveşte imediat sau lasă să se răcească şi păstrează în frigider maxim 1 săptămână.

4 Combină şi omogenizează untul, amaretto, zahărul pudră cu aroma de vanilie. Păstrează la rece până în momentul servirii. Presară ornamentele, pune deasupra sos de unt şi aprinde artificiile

Dacă e cazul să reîncălzeşti puddingul, atunci încălzeşte-l la aburi 1 oră şi 30 minute, până când scobitoarea înfiptă iese fierbinte.

Vezi şi Cheesecake cu ciocolată

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din torturi