Prajiturele cu mere

348 calorii/prajitura
Preparare: 30-35 min
Timp de copt: 1h 15 min

Ingrediente pentru 12 prajiturele :

  • 125 g unt
  • 350 g zahar pudra
  • 2 oua, batute
  • 225 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 si 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1 si 1/2 lingurita nucsoara rasa
  • putina sare
  • 700 g mere curatate de coaja si cotor, rase
  • 125 g alune si nuci, taiate marunt

Mod de preparare:

1 – Preincalziti cuptorul la 180 grd C. Ungeti si tapetati o tava de copt, cu dimensiunile de 30x20x5 cm. Frecati untul cu zaharul, pina obtineti un amestec pufos. Adaugati treptat ouale.

2 – Amestecati faina, bicarbonatul, aromele si sarea. Adaugati-le la amestecul de mai sus. Adaugati apoi merele si alunele si amestecati totul pina se omogenizeaza.

3 – Puneti compozitia rezultata in tava pregatita ca mai sus, neteziti si dati la cuptor 35 min, pina cind prajitura este crescuta bine. Infigeti o scobitoare in mijlocul prajiturii; daca iese curata, prajitura e coapta. Pentru a impiedica innegrirea prajiturii la suprafata, acoperiti cu o folie de aluminiu. Lasati sa se raceasca complet.

4 – Scoateti prajitura din tava si asezati-o pe un gratar metalic. Taiati in patrate.
Puteti sa le pastrati la frigider timp de 5 zile, invelite in folie adeziva.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)