Prăjitură rapidă cu gutui și vanilie
Prăjitura aceasta seamănă foarte mult cu cea cremoasă de ciocolată (chocolate lava cake) ca rețetă, dar e… la fel de gustoasă! Noi nu ne putem decide care este mai bună, dar o poți face tu.
foto prăjitură cu gutui și vanilie Shutterstock
* 4-6 porții * timp de preparare 35 de minute
INGREDIENTE
Pentru aluat:
10 linguri de unt, pe care îl topești
2 linguri de făină
5 linguri de zahăr
½ linguriță praf de copt
1 linguriță esență de vanilie
3 ouă
Pentru umplutură:
3 gutui decojite, tăiate bucățele
1 lingură unt
1 lingură zahăr
Pentru ornat:
Frișcă lichidă, amestecată cu ½ linguriță esență de vanilie
MOD DE PREPARARE
- După ce ai topit untul, toarnă-l într-un castron încăpător (în care vei face aluatul). Adaugă făina și zahărul și amestecă, apoi poți adăuga și ouăle.
- Adaugă esența de vanilie și incorporează bine toate ingredientele. Aluatul trebuie să fie destul de moale.
- Toarnă o parte din el în forme pentru brioșe (mai încăpătoare) – prelinge aluatul de pe margini. Dă tava la cuptorul încălzit la 180 de grade, timp de 5 minute (sau până se fixează aluatul pe margini, dar nu se coace complet.
- Trage în tigaie gutuile cu untul și cu zahărul, timp de 2-3 minute (tigaia să fie încălzită dinainte).
- Umple aluatul cu gutuile trase în tigaie, apoi acoperă cu restul de aluat și mai dă la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade. Se servesc călduțe, acoperite cu frișca lichidă, vanilată (opțional).
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Mai multe din Culinar