Prajitura cu mandarine

825 calorii/portie

Ingrediente pentru 8 portii :

  • 12 mandarine, curatate de coaja
  • 250 g zahar tos
  • 4 oua, separate
  • 350 g unt
  • 175 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 125 g migdale, taiate felii subtiri
  • 250 ml frisca sau 1 tub spray cu frisca

Mod de preparare:

1 – Fierbeti mandarinele la foc mic, impreuna cu 75 g zahar si 4 linguri apa, pina se dizolva zaharul. Incalziti la 100°C, apoi scoateti mandarinele.

2 – Bateti 2 galbenusuri si adaugati-le treptat la siropul de mai sus. Bateti compozitia pina se raceste. Frecati 175 g unt, pina se inmoaie. Incorporati apoi in unt compozitia de oua, pentru a obtine o crema. Taiati cubulete 6 mandarine, scotind simburii.

3 – Preincalziti cuptorul la semnul 5 sau 190 grd C. Ungeti si tapetati o tava de copt cu dimensiunile 23×35 cm. Puneti intr-un castron restul de zahar, ouale si albusurile, untul, faina si praful de copt. Frecati pina obtineti un amestec cremos. Adaugati mandarinele taiate, umpleti tava si nivelati. Coaceti 20-25 min, apoi lasati sa se raceasca in tava.

4 – Curatati de pe blat hirtia. Taiati-l pe lung in trei parti si asezati intre acestea crema de unt. Pastrati din crema si intindeti cu ea apoi si pe margini.

5 – Presarati migdalele pe o hirtie cerata, apoi tavaliti prajitura pe toate fetele. Acoperiti prajitura cu 1/3 din frisca, nivelati si acoperiti apoi cu restul si laturile.

6 – Desfaceti in felii mandarinele ramase si scoateti simburii. Asezati feliile deasupra prajiturii.
Puteti pastra la frigider 2 zile.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)