Ingrediente:
Pentru baza: ● 300 g biscuiti ● 60 g unt ● 2 linguri zahar
Pentru umplutura: ● 300 ml lapte concentrat dulce ● coaja rasa de la 3 lamâi ● 2 oua ● 250 ml suc de lamâie ● 60 ml smântâna
Pentru decor: ● 450 ml smântâna cu 30% grasime ● 60 g zahar pudra ● coaja unei lamâi
Mod de preparare
1. Pentru baza, se amesteca toate ingredientele, dupa ce biscuitii au fost sfarâmitati, si apoi se tapeteaza blatul unei forme de aproximativ 22 cm. Se da tava la cuptor pentru 10 minute.
2. Pentru crema, se mixeaza toate ingredientele si se toarna apoi peste blatul copt.
3. Se da din nou la cuptor pentru 30 de minute si, ulterior, se lasa la racit 4 ore. Pentru decor, se mixeaza ingredientele pâna ce se obtine o spuma ferma, care se toarna peste crema racita.